Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Apuseni care și-a bătut cu sălbăticie mama: Alcoolul i-a luat mințile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Apuseni care și-a bătut cu sălbăticie mama: Alcoolul i-a luat mințile

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Câmpeni la un an şi 4 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru încălcarea ordinului de protecție.

Motivarea instanței a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În seara zilei de 29.07.2021, aflându-se la locuinţa mamei sale – partea vătămată, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, i-a adus injurii şi cuvinte jignitoare,urmate de 3 fapte de agresiune fizică, lovind-o cu un corp dur, cu palmele şi picioarele. În dimineața zilei de 30.07.2021 inculpatul a avut acelaşi comportament verbal, a agresat-o din nou fizic pe partea vătămată, lovind-o cu un corp dur şi cu picioarele, fapt ce a determinat persona vătămată să solicite serviciul de urgenţă 112 unde a reclamat cele întâmplate.

Prin sentinţa civilă a Judecătoriei Câmpeni s-a dispus emiterea unui ordin de protecţie pe o perioadă de 6 luni împotriva inculpatului, începând cu data de 5.08.2021 până la data de 5.02.2022 care i-a fost adus la cunoştinţă la data de 5.08.2021 de către organele de poliţie care l-au pus în executare,luându-se totodată faţă de inculpat evacuarea acestuia din locuinţa comună, şi păstrarea unei distanțe minime de 100 m. faţă de partea vătămată şi locuinţa acesteia.

Cu toate acestea, la data de 6.08.2021 în jurul orelor 14.00 inculpatul s-a deplasat la domiciliul părţii vătămate, forțând uşa de la intrare şi distrugând încuietoarea tip zar, pătrunzând în încăpere şi reproșându-i părţii vătămate faptul că solicitat emiterea unui ordin de protecţie împotriva sa, trăgând-o de mână şi pe fondul cestor nemulţumiri a lovit-o cu palma peste cap, apoi a împins-o pe canapea iar în urma acestui act, partea vătămată a spart geamul de la bucătărie cu capul.

În şedinţa publică din data de 5.10.2022, în faţa instanţei de fond persoana vătămată şi-a retras plângerea prealabilă formulată împotriva inculpatului atât pentru infracţiunea de violenţă în familie cât şi pentru infracţiunea de distrugere, astfel că în temeiul art. 396 alin. 6 cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. g din acelaşi act normativ, urmează a se dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului pentru aceste infracţiuni.

Instanţa a considerat însă că fapta inculpatului constând în pătrunderea în locuinţa mamei sale, din care fusese evacuat temporar, prin forţarea uşilor şi nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse prin ordinul de protecţie, apropiindu-se la o distanţă mai mică de 100 m. atât de partea vătămată cât şi de locuinţa acesteia, constituie infracţiunea prevăzută de art. 47 alin. 1 din Legea 217/2003.

Decizia poate fi contestată cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, persoana vătămată şi inculpat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea