Ziarul Unirea

Închisoare cu EXECUTARE pentru o femeie de 42 de ani din Sebeş pentru că şi-a abandonat cei doi copii minori. Va sta 8 luni după gratii

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Închisoare cu EXECUTARE pentru o femeie de 42 de ani din Sebeş pentru că şi-a abandonat cei doi copii minori. Va sta 8 luni după gratii

O femeie în vârstă de 42 de ani din Sebeş va executa 8 luni de închisoare pentru că şi-a abandonat cei doi copii minori. Femeia a fost condamnată definitiv în 27 iunie 2019, iar mandatul de executare a fost pus în aplicare de poliţişti luni, 12 august.

ELIT

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, deşi, prin sentinţa civila a Judecătoriei Sebeş femeia (Bumbu Vandana) a fost obligată la plata pensiei de întreţinere în cuantum de 220 lei lunar în favoarea celor doi copii minori, aceasta cu rea credinţa nu şi-a achitat de această obligaţie legală pentru perioada mai 2016- decembrie 2017, având o restanţă de 4.400 lei. Aceasta a declarat că nu a achitat pensia de întreţinere pentru că a locuit cu chirie şi nu a avut nici un venit.

”S-a apreciat că apărarea inculpatei este nefondată motivat de faptul că nu au existat impedimente obiective pentru neexecutarea obligaţiei legale, inculpata fiind o persoană sănătoasă şi cu toate acestea nu a depus nici un efort de căutarea unui loc de muncă, aspect dovedit cu adresa AJOFM Alba. Mai mult din adresa Direcţiei Venituri a Mun. Sebeş a rezultat că inculpata figurează cu o locuinţa şi un teren în suprafaţa de 400 mp situate în Sebeş. Totodată, din nici o proba nu a rezultat că inculpata să mai aibă în îngrijire alte persoane astfel încât să fie împiedicată în mod obiectiv să caute un loc de muncă în vederea achitării obligaţiei legale”, a precizat magistratul care a decis condamnarea femeii. La momentul pronunţării sentinţei, aceasta avea cazier, ceea ce a impus o pedeapsă în regim de detenţie.

”Instanţa apreciază că reaua-credinţă a inculpatei rezultă din faptul că în perioada de referinţă, nu era în căutarea unui loc de muncă, deşi avea capacitate de muncă şi astfel, nu şi-a îndeplinit obligaţia stabilită pe cale judecătoreasă în favoarea persoane lor vătămate. În concluzie, din ansamblul materialului probatoriu administrat în cauză, instanţa reţine că, în mod voluntar şi nejustificat, inculpatul nu a achitat pensi a de întreţinere, stabilită exclusiv în interesul minor ilor , care trebuie să beneficieze de o formă materială de întreţinere chiar şi în situaţia în care părintele nu ar avea nici un fel de venit, infracţiunea comisă de către inculpat ă fiind astfel, nejustificată şi imputabilă acesteia”; se mai susţine în hotărârea judecătorului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419