Începând din această noapte, românii nu mai pot ieși din case fără un MOTIV bine întemeiat

Începând din această noapte, românii nu mai pot ieși din case fără un MOTIV bine întemeiat

Începând din această noapte, românii pot ieşi din casă, între orele 22.00 – 06.00 doar cu un motiv. Potrivit ordonanţei militare nr. 2, cei care ies trebuie să aibă la ei o adeverinţă de la angajator sau o declaraţie pe proprie răspundere, pentru că poliţiştii îi pot opri pentru a-i legitima, anunță MEDIAFAX.

Începând de luni seara, de la 22:00, intră în vedere articolul 3 din ordonanţa militară nr. 2 care nu mai permite românilor să iasă din casă noaptea fără motiv.

ELIT

În intervalul orar 22.00 – 06.00 oamenii pot ieşi din casă doar pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.
Pe

ntru a demonstra că ies din casă pentru motivele de mai sus, oamenii trebuie să aibă cu ei o declaraţie pe proprie răspundere sau o adeverinţă de la angajator.

Declaraţia poate fi scrisă „de mână” dacă nu au imprimantă acasă şi trebuie să o prezinte jandarmilor sau poliţiştilor care o cer.

Aceştia au voie să fotografieze documentele oferite de cei legitimați.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...