Rămâi conectat

Actualitate

Începând cu luna decembrie, turiştii vor fi înscrişi în sistemul electronic de evidenţă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Turiştii cazaţi în hoteluri şi pensiuni vor fi înregistraţi în Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET) ce va fi funcţional din luna decembrie. Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, pe baza informaţiilor furnizate se va justifica finanţarea unor proiecte de infrastructură turistică.

„Sperăm ca SIET-ul să fie funcţional la începutul lunii decembrie în toate locaţiile în care va fi instalat. Sperăm ca toate locaţiile care sunt clasificate să vină şi să solicite înscrierea, conform legii, şi să avem date în timp real pe care să le putem comunica atât presei, cât şi ministerelor care sunt interesate de astfel de statistici, pentru a lua deciziile corecte, în sensul înlesnirii accesului către destinaţiile turistice, a facilitării transportului pe cale aeriană, apă sau drum, energie electrică şi toate cele necesare”, a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat în MDRT.

Acesta a explicat că măsura va duce la fiscalizarea unor turişti, va justifica investiţiile pe care le solicită o autoritate locală iar cei care practică turismul la negru vor fi interesaţi să intre în legalitate şi să se înscrie în SIET pentru că astfel vor fi promovaţi şi și vor fi prezenţi în cataloagele turoperatorilor.

Bărhălescu a mai menţionat că MDRT va prelua din sistem doar date referitor la numărul de turişti, vârsta, de unde vin şi încotro călătoresc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea