Începând cu 1 decembrie 2014, locuitorii municipiului Alba Iulia sunt obligați să-și sorteze gunoiul

*Operatorul de salubrizare va pune la dispoziție saci sau recipiente pentru colectare separată a deșeurilor

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, în ședința de vineri, proiectul de hotărâre privind implementarea sistemului de colectare separată a deșeurilor municipale pe două fracții – ”umed și uscat”, conform prevederilor Legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităților, republicată în anul 2014.

ELIT

În consecință, începând cu data de 1 decembrie 2014, utilizatorii serviciului de salubrizare au obligația să asigure precolectarea separată (gunoi menajer și alte deșeuri), în saci sau recipiente distinct inscripționate (asigurate de operatorul serviciului), a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară.

După ridicarea deșeurilor, operatorul de salubrizare va asigura sortarea acestora pe 4 fracții, respectiv hârtie, mase plastice, metale și sticlă.

Mihail David - 2020

Potrivit hotărârii de consiliu local, încălcarea legii constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 300 de lei.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

3 Comentarii

HH 31 octombrie 2014 at 21:16

BRAVO DOMNILOR !
AMENZILE SUNT CAM MICI !

@cetatean 31 octombrie 2014 at 22:40

trazniv-ar Dumnezeu de nesimtiti nu va platim destul pentru asta…oare trebuie sa va facem si treaba voastra…ia mai bine adunati gunoaiele din jurul tomberoanelor de pe langa gradinite…si voi aia care v-am votat sa ne reprezentati in primarie v-ati manjit

j 1 noiembrie 2014 at 12:48

Ha ha ha… ce fericire pe tziganii care cauta in tomberoane. Acum o sa aiba totul sortat si nu o sa se mai murdareasca.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...