Începând cu 1 decembrie 2014, locuitorii municipiului Alba Iulia sunt obligați să-și sorteze gunoiul

*Operatorul de salubrizare va pune la dispoziție saci sau recipiente pentru colectare separată a deșeurilor

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, în ședința de vineri, proiectul de hotărâre privind implementarea sistemului de colectare separată a deșeurilor municipale pe două fracții – ”umed și uscat”, conform prevederilor Legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităților, republicată în anul 2014.

În consecință, începând cu data de 1 decembrie 2014, utilizatorii serviciului de salubrizare au obligația să asigure precolectarea separată (gunoi menajer și alte deșeuri), în saci sau recipiente distinct inscripționate (asigurate de operatorul serviciului), a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară.

După ridicarea deșeurilor, operatorul de salubrizare va asigura sortarea acestora pe 4 fracții, respectiv hârtie, mase plastice, metale și sticlă.

Potrivit hotărârii de consiliu local, încălcarea legii constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 300 de lei.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

3 Comentarii

HH 31 octombrie 2014 at 21:16

BRAVO DOMNILOR !
AMENZILE SUNT CAM MICI !

@cetatean 31 octombrie 2014 at 22:40

trazniv-ar Dumnezeu de nesimtiti nu va platim destul pentru asta…oare trebuie sa va facem si treaba voastra…ia mai bine adunati gunoaiele din jurul tomberoanelor de pe langa gradinite…si voi aia care v-am votat sa ne reprezentati in primarie v-ati manjit

j 1 noiembrie 2014 at 12:48

Ha ha ha… ce fericire pe tziganii care cauta in tomberoane. Acum o sa aiba totul sortat si nu o sa se mai murdareasca.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...