Rămâi conectat

Actualitate

Încep protestele SANITAS! Sindicaliștii pichetează sediul Ministerului Muncii, între 11.00 – 13.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sindicaliștii SANITAS vor picheta luni, 2 octombrie, sediul Ministerului Muncii, pe fondul nemulțumirilor legate de problemele cu care se confruntă sănătatea și asistența socială din România.

Potrivit unui anunț al președintelui SANITAS București, Viorel Hușanu, postat pe Facebook, luni, 2 octombrie, sindicaliștii vor picheta Ministerul Muncii, între orele 11:00 — 13:00, miercuri, 4 octombrie, Ministerul Sănătății, iar vineri, 6 octombrie, se vor muta în fața Ministerul Finanțelor Publice, în același interval orar.

SANITAS va continua acțiunile de protest prin organizarea unui miting și a unui marș, în data de 19 octombrie, urmând ca ulterior să se decidă în cadrul Consiliului Național data la care aceștia vor declanșa greva generală în sistemul sanitar.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice care, dacă va fi aplicat, va duce la scăderea veniturilor actuale ale angajaților; acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului tehnic și administrativ; aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru toți angajații din sănătate și asistență socială, începând cu 1 martie 2018; renunțarea la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, câtă vreme aceasta se traduce, în sectorul public, prin anularea creșterii salariale de 25% prevăzută în lege; acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018.

„Aceste solicitări au fost prezentate în repetate rânduri miniștrilor de resort și altor reprezentanți ai instituțiilor administrației publice centrale, însă fără niciun rezultat. În condițiile în care, luni de zile, guvernanții au mimat interesul și au continuat să acționeze în defavoarea angajaților din sănătate și asistență socială, ultima soluție rămasă Federației este declanșarea acțiunilor de protest”, afirmă sindicaliștii.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea