Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Încep lucrările la intrarea pe podul peste Mureş din Alba Iulia. Tronsonul de şosea cu probleme va fi asfaltat temporar

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul liberal Simone Albani a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că începând din dimineaţa zilei de vineri, 19 aprilie se vor demara lucrările de reabilitare a porţiunii de drum distrusă, la intrarea pe podul rutier de peste Mureş, în zona Partoş.

Întrucât  în Oarda se lucrează la drumuri iar pe ruta Vurpăr-Pâclişa drumul nu prea este practicabil şi circulaţia rutieră nu poate fi deviată pe niciuna din aceste rute,  Primăria Alba Iulia a optat pentru o intervenţie rapidă, nu pentru una în profunzime care ar fi blocat  circulaţia un timp îndelungat, a explicat liberalul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În zona respectivă s-a constatat existenţa unui strat de nisip argilos, la aproximativ 40 de cm adâncime, fapt care provoacă deplasarea solului. Soluţia care ar fi trebuit adoptată prevedea decopertarea drumului pe o distanţă de aproximativ 160 metri şi betonarea întregii porţiuni.

Dar, pentru că deocamdată nu s-au găsit rute ocolitoare viabile, s-a optat pentru răzuirea asfaltului şi reasfaltare.

Lucrările vor fi executate de firma Newamport Compani, cea care are contract cu Primăria Alba Iulia pentru întreţinerea drumurilor din municipiu.

“Acolo se formează zilnic cozi de kilometri din cauza gropilor care s-au format la intrarea în Alba Iulia, imediat după pod. În sfârşit am reuşit să găsim o soluţie. Prima dată, domnul Moldovan din cadrul primăriei se gândise să refacă tot drumul acolo dar în situaţia actuală, se lucrează şi pe partea din Oarda şi nu avem unde să deviem traficul, ne-am hotârât efectiv să curăţăm asfaltul care este degradat şi să facem un covor nou de la ieşirea de pe pod şi până la dispensar”. A declarat Simone Albani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea