Rămâi conectat

Economie

Încasări record pentru ANAF: A depășit cu 881 milioane de lei obiectivele planificate pentru luna iulie 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Încasări record pentru ANAF: A depășit cu 881 milioane de lei obiectivele planificate pentru luna iulie 2024

ANAF a raportat în luna iulie 2024 încasări record, recuperând astfel deficitul înregistrat în luna anterioară. În prezent, Fiscul a depășit cu 2 miliarde de lei planul stabilit pentru colectarea veniturilor.

Citește și: Contabilii contestă e-TVA și solicită desființarea sistemului: Critici la adresa noilor reglementări ANAF

În iulie, ANAF a realizat încasări de 46 miliarde de lei, depășind cu 881 milioane de lei obiectivele planificate pentru acea lună. Această performanță notabilă a compensat deficitul din luna iunie, când încasările au fost cu 879 milioane de lei sub targetul prevăzut.

În total, în primele șapte luni ale anului 2024, ANAF a colectat 264,5 miliarde de lei, cu 2,1 miliarde de lei peste obiectivele stabilite de Ministerul Finanțelor. Luna iulie a fost cea mai bună lună înregistrată vreodată de ANAF, depășind recordul anterior de 45 miliarde de lei stabilit în aprilie 2024, informează Profit.ro.

Acest rezultat pozitiv este în mare parte datorat încasării dividendelor de la companiile de stat, o practică obișnuită pentru luna iulie. Depășirea targetului subliniază eficiența agenției în gestionarea colectării veniturilor, deși luna iunie a fost neobișnuită prin încasările sub așteptări. În iunie, ANAF a colectat 43,36 miliarde de lei, cu 879 milioane de lei sub ținta de 44,24 miliarde de lei.

Pentru prima jumătate a anului 2024, ANAF a înregistrat un total de 218,55 miliarde de lei, depășind cu 1,21 miliarde de lei suma planificată. Acest surplus provine în principal din performanțele mai bune din lunile anterioare.

Colectarea eficientă a veniturilor este crucială pentru stabilitatea financiară a țării. Depășirea obiectivelor de colectare permite guvernului să beneficieze de un spațiu bugetar suplimentar, esențial pentru cheltuieli. În contrast, orice deficit în colectare poate pune presiune pe buget, influențând negativ planurile de cheltuieli ale guvernului.

Deși deficitul bugetar pentru prima jumătate a anului a fost de 3,6% din PIB, echivalent cu 63,67 miliarde de lei, comparativ cu 2,32% din PIB, adică 37,21 miliarde de lei, în aceeași perioadă a anului 2023, ținta oficială pentru deficitul bugetar al întregului an 2024 este de 5% din PIB. Prognozele sugerează totuși că deficitul real ar putea depăși această țintă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă: „Reabilitare și dotare Școala Primară Ungurei, str. Principală Nr. 218, Loc. Ungurei, Județ Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ DATA: 23.12.2024 „REABILITARE SI DOTARE SCOALA PRIMARA UNGUREI, STR. PRINCIPALA NR. 218, LOC. UNGUREI, JUD. ALBA”   COMUNA ROSIA DE SECAS, cu sediul in Rosia de Secas, Str. Principala nr. 458, judetul Alba, cod postal 517640, România, cod fiscal 4562060, România, anunță finalizarea proiectului cu titlul: ”REABILITARE SI DOTARE SCOALA PRIMARA UNGUREI, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea