Încă 80 de muncitori români, infectaţi cu COVID-19, în Germania: Anunțul MAE

Cel puţin 80 de muncitori români au fost confirmaţi cu infectie cu COVID-19, în Germania. Aceștia lucrează la un abator în vestul ţării, din landul Renania de Nord-Westfalia. În total, la acea unitate au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus 130 de lucrători.

Ministerul român de Externe spune că toţi românii se simt bine, ei sunt ţinuţi sub observaţie şi au fost cazaţi la un hotel pe cheltuiala angajatorului.

ELIT

La respectivul abator lucrează 1.200 de persoane, nu este clar câte dintre ele sunt cetăţeni români. Toţi angajaţii au fost testaţi pentru coronavirus şi se aşteaptă rezultatele testelor. Autorităţile sanitare spun că s-a ajuns la aceată situaţie deoarece în unitatea respectivă nu au fost respectate regulile de prevenţie în cazul SARS-CoV-2, scrie mediafax.ro.

Angajaţii nu purtau materiale de protecţie în zonele de lucru sau în vestiare. La nivelul landului Renania de Nord-Westfalia, autorităţile locale au decis închiderea temporară a mai multor abatoarelor şi testarea angajaţilor, iar localităţile în care au izbucnit aceste noi focare vor fi plasate din nou în carantină.

Mihail David - 2020

sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...