Rămâi conectat

Ştirea zilei

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, pentru data de 12 martie 2018, primul termen de judecare a apelului în dosarul Traian Berbeceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, pentru data de 12 martie 2018, primul termen de judecare a apelului în dosarul Traian Berbeceanu. Direcția Națională Anticorupție a motivat în câteva zile apelul în timp ce DIICOT a avut nevoie de aproape 10 luni pentru a face același demers.

„Dosarul a ajuns vineri la completul de 5 judecători, iar primul termen stabilit este 12 martie”, a declarat Stelian Bodeanu, de la Biroul de Informare și Relații Publice al ÎCCJ, pentru „Glasul Hunedoarei”.

La finalul judecării apelului sentința va fi definitivă. Dacă va fi în favoarea lui Berbeceanu, iar acesta va fi achitat și de completul de 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, el va reveni pe funcția pe care o deținea înainte de arestarea sa, și anume cea de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba.

CITEȘTE ȘI: ÎCCJ a MOTIVAT sentința de condamnare a ”călăilor” lui Traian Berbeceanu – Judecătorii instanţei supreme ȘOCAȚI de tehnicile de manipulare folosite de inculpați pentru a-l incrimina și elimina din sistem

„Am așteptat cu nerăbdare începerea judecării apelului și am mare încredere că lucrurile vor evolua firesc și că adevărul va fi stabilit definitiv. Așa cum am spus de fiecare dată, îmi doresc mai mult ca orice să mă întorc la echipa mea, la locul meu de muncă, să desfășor acele activități pentru care m-am pregătit și m-am instruit toată viața! Vreau să îmi reiau cariera profesională de acolo de unde, în mod brutal și nedrept, mi-a fost întreruptă!”, a declarat comisarul-șef Traian Berbeceanu, pentru „Glasul Hunedoarei”.

CITEȘTE ȘI: Comisar Traian Berbeceanu: „Va veni vremea dezvăluilor, curând!” Mai multe persoane ar fi implicate în conspirația dirijată împotriva acestuia

Pe fond, Berbeceanu a fost achitat în integralitate de toate infracțiunile de care l-a acuzat procurorul-șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan.

CITEȘTE ȘI: Culisele dosarului Mureșan-Berbeceanu, mărturii și acuzații. Fostul șef al DIICOT Alba: Eu am fost o țintă și scopul era salvarea lui Berbeceanu. DNA a început urmărirea penală doar în baza unor denunțuri. Reacția fostului șef al BCCO Alba (DOCUMENTE, AUDIO)

În schimb, Ioan Mureșan a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru represiune nedreaptă, abuz în serviciu și fals intelectual. Totodată au fost condamnați și complicii săi: Nicolae Cean, fost procuror DIICOT – 2 ani de închisoare pentru infracțiunea de complicitate la represiune nedreaptă și Alin Muntean, fost ofițer BCCO Alba – patru ani cu executare, pentru complicitate la represiune nedreaptă și fals intelectual.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea