Inacceptabil! Guvernul vrea să interzică autostopul prin lege. Amenzi între 1000 și 5000 de lei

Atenție autostopiști! Guvernul plănuiește să interzică autostopul prin lege, motivând că aceasta practică ar avea un impact negativ major asupra firmelor de transport și asupra circulației rutiere.

Potrivit Proiectului de Ordonanță de urgență aflat in dezbatere publică pe site-ul Ministerul ui Transportului, transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor neautorizate „afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate si mediul concurențial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplății taxelor si impozitelor aferente activităților de transport rutier de persoane neautorizate desfășurate de către persoane fizice si juridice”.

Potrivit proiectului de OUG, constituie contravenții și se sancționează cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei „efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de către persoanele fizice sau juridice fără respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013) „.

Dacă proiectul de Ordonanță va fi adoptat de Executiv, studenții, navetiștii și toți autostopiștii, precum și șoferii care iau la autostop, vor fi în afara legii.

Țările in care autostopul se practică in mod curent sunt Belgia, Croatia, Danemarca, Estonia, Ungaria, Islanda, Letonia, Lituania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, si încă, Romania.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 ianuarie 2021, 21 de ani de la moartea lui Ion Rațiu, politicianul al cărui papion a devenit simbolul democrației

*”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

18 Comentarii

Horia Coco Brenciu 18 decembrie 2013 at 18:11

Destul de greu de dovedit o asa infractiune, daca o sa fie amenzi o sa fie contestatii si uite asa se incarca din nou instantele de judecata

vuvuzel 18 decembrie 2013 at 19:01

Păi se zice că legea ar fi de fapt “plănuită “ la iniţiativa preşedintelui, care a aflat că Udrea s-a gândit să facă autostopul (vezi poza !)” pe centură “ unde ar urma să se întâlnească cu o “tiganca împutita” şi cu “păsărica” şi de aceea se teme că vor fii luate la “o caterincă” de catre nişte români “ găozari:” ! De aceea s-o fii gândit că “iarna nu-i ca vara” şi cum “învăţământul românesc scoate numai tâmpiţi” mai bine ar fi să interzică autostopismul, să nu i se întâmple ceva Udrei !

Status-Quo 18 decembrie 2013 at 21:08

@vulvuzel

vezi ca poate-ti vine miine idolu la Sebes. Prezenta corului de pupaturi in cur judeteni O-B-L-I-G-A-T-O-R-I-E!

Rujeaza-te frumos ca de pupaturi in cur are nevoie ca de aer.

vuvuzel 18 decembrie 2013 at 22:25

No, nu-i în regulă, SQ Burcuş al meu cred că o turbat ! Trebuie să recunosc că de data asta io-s de vină, că mi-a spus veterinaru când l-am dus la control :” vezi că dacă începe să latre după toată lumea, face bale, scabie şi pediculoză, atunci tre să-i schimbi meniul, să-i dai fibre şi proteină că-i dulău bătrân. Altfel face rabie, turbă, mai pe româneşte. Nu-i mai da oase de galiţă că nu-i bine, face indigestie şi nu-i mai da bobîrnace, că tre să aibă botu umed, ai de grijă !” Eu nu l-am ascultat pe veterinar, i-am mai dat un bobârnac în seara asta, pe la 7 şi uite ce-am păţit : Burcuş, maidanezu meu, o turbat, e plin de bale amărâtu şi iar latră la lună !

Status-Quo 18 decembrie 2013 at 22:55

Fă vulvuzelo,

afla de la mine ca nu-i nimic mai urat la o femeie decat sa se poarte cum te porti tu. La barbati merge dar sa vezi o femeie scriind ca tine asta arata ca stai rau cu mansarda. Ti-am mai spus-o de cateva ori dar nu pari sa intelegi.

Zi-mi si mie unde te-a lovit Basescu de te doare atat de tare? Ce ti-a luat? Ce nu ti-a dat? Cand si unde te-a jignit? Hai ca-s tare curios! De unde atata ura băi cristino?

vuvuzel 19 decembrie 2013 at 8:36

Săracu SQ Burcuş al meu a căpiat ! Eu ştiam că-i un bătrânel senil şi că a dat în mintea copiilor, dar că nici nu mai vede bine, asta chiar nu am ştiut ! De la o vreme, vede femei în loc de bărbati, vede băseşti in loc de rahaţi, vede preşedinti în loc de circari, dar ce mi se pare mai grav, e ca de vreo câteva zile, de cănd a turbat, vede acadele în loc de ciondrele şi de atunci a început să se lingă in ciondrel, doar că, bătrân fiind, nu prea poate să se îndoaie şi ca atare ajunge mai greu la “ obiect “!
Cred că am să iau în considerare sfatul veterinarului, care mi-a spus că ar fi bine să-i scoatem o coastă, că în felul acesta se va putea apleca mai uşor înspre “zburdalnicul mădular” şi şi-l va putea linge pe îndelete !

Ion 18 decembrie 2013 at 18:15

Doamne cat se mai pot discredita idiotii astea. Mai frate, masina este proprietatea mea, transport daca vreau caini, pisici, soareci, eu platesc niste taxe pentru bunul asta. Daca vreau sa transport o persoana gratis , ce vrei tu mai „stat tampit”. Demonstreaza ca am luat bani de la cei pe care ii transport. Si nici acest lucru nu este relevant. Cata foame de bani. Pentru ce, cu ce ii ajutati pe cei care muncesc si chiar contribuie la buget.

Status-Quo 18 decembrie 2013 at 18:32

Mai greu o sa fie cu normele de aplicare:
-o sa trebuiasca ca de fiecare data cand se urca persoana in vreo masina sa fie prezent un agent contatator care sa perchezitioneze autostopistii sa vada cati banuti au la ei.
-la coborare un alt agent constatator va lua procesul verbal de la cei care coboara din masina si va face inventarul sumelor asupra lor

Se estimeaza crearea a aproximativ 1.000.000 locuri noi de munca in Romania: agenti constatatori anti-autostopism.

soimul de munte 19 decembrie 2013 at 10:12

perchezitie= mandat zic eu..nu?
masina= proprietate privata..nu?
libertatea de decizie= drept constitutional..nu?
politician usl de parlament= hot si nemernic..nu?
guvern= ura fata de cetateni..nu?

radu 18 decembrie 2013 at 19:21

Ce prostie.Daca plec undeva cu niste prieteni si ma opreste „organu” va trebui sa demonstrez ca nu sint autostopisti,?!Sau poate ca sint din din familie!! Sau mai sigur nu am voie sa iau prieteni in masina!!

io si ion 18 decembrie 2013 at 19:21

Sa te vad Ioane ce te faci cand transporti un autostopist si… intri cu masina in copac. Autostopistul moare sau ramane leguma. Ce faci atunci, baiete? Omor din culpa sau vatamare corporala grava. Platesti tu si neam de neamul tu cat n-ai fi castigat in 100 ani de luat autostopisti.

Transportatorul 18 decembrie 2013 at 21:47

Tampitii astia o sa bage tara in faliment cat de curand si vom fi nevoiti sa iesim in strada sa le cerem socoteala. Viseaza doar taxe, impozite, restrictii, obligatii, etc….
Amenzile pentru incalcarea legii(legilor proaste concepute tot de ei) nu mai au nici o legatura cu scopul coercitiv al sanctiunii, singurul scop este acela de a aduna bani la buget, de unde sunt deturnati de clanurile care ne conduc pe diferite cai(furati cu acte in regula).
Inventeaza tot felul de legi aberante care ii vor falimenta si pe cei cativa oameni care incearca sa mai lucreze cinstit, atunci ne vom angaja toti la Stat, ca la stat ne pricepem toti(problema este de la cine vom mai fura).

soimul de munte 19 decembrie 2013 at 10:15

scopul poate fi si impiedicarea sau ingreunerea adunarii de mai multi oameni la un loc sau de-a opri/ingreuna deplasarile sp[re locurile de flashmob…adica de demonstarie, ca se vor inmulti in scurt timp…cred eu

george 19 decembrie 2013 at 6:56

peste tot în lume există autostopiști diferența este că Românii le iau banii, pe când acolo este gratis, cu condiția să oprească cineva să te ia la ocazie,și nu prea oprește nimeni!

Horea 19 decembrie 2013 at 17:55

@george

Mi-a fost dat, de cateva ori, ca cel sau cea luata in masina (la ocazie) sa nu-mi spuna, la coborare, nici macar multumesc!
Bani? Nici vorba!
Un multumesc, uneori e mai valoros decat banii. Daca si acesta lipseste, explicatia e greu de gasit.

Misy 19 decembrie 2013 at 20:56

Si nu le-ai tras o înjuratură?

CrocodilulCuPapion 19 decembrie 2013 at 17:00

Azi-maine ridica mascatii pe autostopisti pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni!:)))))

aci 20 decembrie 2013 at 8:12

Oare ce vor face parlamentarii daca mamele lor dragi vor face autostopul ? Sunt tare curios ?

Comentariile sunt oprite