Rămâi conectat

Politică Administrație

Inacceptabil! Guvernul vrea să interzică autostopul prin lege. Amenzi între 1000 și 5000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atenție autostopiști! Guvernul plănuiește să interzică autostopul prin lege, motivând că aceasta practică ar avea un impact negativ major asupra firmelor de transport și asupra circulației rutiere.

Potrivit Proiectului de Ordonanță de urgență aflat in dezbatere publică pe site-ul Ministerul ui Transportului, transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor neautorizate „afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate si mediul concurențial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplății taxelor si impozitelor aferente activităților de transport rutier de persoane neautorizate desfășurate de către persoane fizice si juridice”.

Potrivit proiectului de OUG, constituie contravenții și se sancționează cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei „efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de către persoanele fizice sau juridice fără respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013) „.

Dacă proiectul de Ordonanță va fi adoptat de Executiv, studenții, navetiștii și toți autostopiștii, precum și șoferii care iau la autostop, vor fi în afara legii.

Țările in care autostopul se practică in mod curent sunt Belgia, Croatia, Danemarca, Estonia, Ungaria, Islanda, Letonia, Lituania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, si încă, Romania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea