Rămâi conectat

Curier Județean

În weekend: Peste 70 de efective ale Jandarmeriei Alba, în misiuni la evenimentele din județ. Sfaturi pentru participanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 17 – 19 noiembrie, jandarmii din Alba vor acționa zilnic în zona de responsabilitate, în scopul creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, asigurării ordinii și siguranței publice. 

 În această perioadă, peste 70 de efective din cadrul unității vor desfășura misiuni specifice în zona de competență, în zone de agrement și pe trasee turistice, pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni, prevenirii și combaterii faptelor antisociale precum și asigurării ordinii și liniștii publice.

Jandarmii vor desfășura acțiuni atât în mediul urban, cât și în mediul rural, fiind vizate zonele aglomerate și intens circulate, pentru a evita orice situație de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în perioada 17 noiembrie — 19 noiembrie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba vor gestiona o serie de manifestări cultural-artistice, religioase, sportive și de protest printre care amintim:

  1. 1. În data de 17.11.2017, începând cu ora 14.00, în municipiul Alba-Iulia, pe stadionul ,,Cetate”, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia – F.C. Avrig, organizat de A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia.

 

  1. În data de 17.11.2017, începând cu ora 14.00, în localitatea Cugir, pe stadionul C.S.O Cugir, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.F.C. Metalurgistul Cugir 1939 – A.S.E. F.C. Universitatea Cluj, organizat de A.F.C. Metalurgistul Cugir 1939.

 

  1. În data de 19.11.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.

 

  1. În data de 19.11.2017, între orele 18.00 – 22.00, în municipiul Alba Iulia Alba, pe itinerariul Instituția Prefectului Județul Alba – str. Ardealului – Calea Moților – B-dul Revoluției 1989 – str. Cloșca – B-dul 1 Decembrie1989, str. Vasile Goldiș – B-dul Revoluției 1989 – Calea Moților – str. Ardealului – Instituția Prefectului Județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestării de protest împotriva Guvernului României.

Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele:

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea