Rămâi conectat

Curier Județean

ÎN WEEKEND: ”Fiii satului”, la Stremț. Sfințirea parcului din comună, paradă a cântecului și portului popular, întreceri sportive și diplome pentru cuplurile de aur. PROGRAMUL

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

fii satului stremtCea de-a VII-a ediție a sărbătorii ”Fiii satului” se va desfășura în acest weekend, la Stremț. Timp de două zile, cei prezenţi la eveniment vor avea parte de un amplu program artistic-cultural. Paradă a cântecului și portului popular, întreceri sportive, Te Deum în memoria eroilor comunei, acordări de diplome de onoare cuplurilor ce au împlinit  50 de ani de căsătorie, premierea membrilor Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă şi elevilor care au obţinut cele mai mari note la evaluarea naţională sau spectacol de muzică şi dansuri populare sunt doar câteva dintre manifestările ce vor avea loc.

De asemenea, ediția din acest an cuprinde și sfinţirea parcului din Stremţ şi inaugurarea podului de la bufet.

Evenimentul va debuta sâmbătă, 15 august, la ora 17.00, când este programată deschiderea oficială a sărbătorii „Fiii satului”, la Baza sportivă „Voinţa” din Stremţ. Vor avea loc întreceri de fotbal şi tenis, iar echipa de majorete „Stremţ Dinamic Girls” şi Gino vor încânta spectatorii.

Prima zi a manifestării se va încheia cu bucurie şi muzică bună, prilej de distracţie pentru tinerii din zonă.

Duminică, 16 august, în cea de-a doua zi a sărbătorii, la ora 9.00, va avea loc finala turneelor de fotbal şi tenis de masă. La Monumentul Eroilor, la ora 12.00, se va oficia un Te Deum în memoria eroilor comunei, care şi-au pierdut viaţa în cele două războaie mondiale; vor fi depuse coroane de flori, se vor rosti alocuţiuni, vor fi acordate diplome şi premii: administraţia locală va acorda diplome de aur pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, vor fi premiaţi câştigătorii întrecerilor sportive, membrii Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă şi elevii care au obţinut cele mai mari note la evaluarea naţională.

Ansamblului folcloric „Monica Stan” îi va fi decernată o diplomă de excelenţă pentru rezultatele obţinute la concursul „Cultură pentru cultură”, ediţia a X-a. Va urma o paradă a cântecului şi portului popular.

Manifestarea mai cuprinde sfinţirea parcului din Stremţ şi inaugurarea podului de la bufet. La Baza sportivă „Voinţa” din Stremţ va fi organizată apoi o masă populară, urmată de un spectacol de muzică şi dansuri populare. Vor urca pe scenă membrii Ansamblului 60+ din Alba Iulia, Ansamblului folcloric „Dor teiuşan” din Teiuş, Ansamblului căminelor culturale din comuna Noşlac, ai Ansamblului „Monica Stan” al căminelor culturale din Stremţ şi soliştii vocali Cătălin Haşa, Flaviu Cristea, Corneliu Goţia, Iulian Bic şi Bogdan Mara.

Cea de-a VII-a ediţie a „Fiilor satului” se va încheia cu focuri de artificii. Aşadar, fiii satului sunt aşteptaţi să revină acasă, pentru a lua parte, alături de întreaga comunitate, la evenimentele pregătite special pentru ei de administaţia locală din Stremţ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: „Ziua pământului” sărbătorită la Sebeș de elevi și preșcolari: Ateliere și diferite activități pentru conştientizarea protecției mediului și a biodiversității Ieri, 22 aprilie, aproape 1500 de elevi și preșcolari au primit ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”. S-au organizat activități pentru conștientizarea protecției mediului, biodiversității și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea