Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

În urma primei etape, în judeţul Alba, peste 80 la sută dintre copiii recenzaţi s-au înscris deja la şcoală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În a doua etapă intră în vigoare criteriile specifice de departajare

La finele primei etape de înscriere a copiilor la şcoală, în judeţul Alba peste 80 la sută dintre copiii de vârstă şcolară recenzaţi au fost cuprinşi în clasa pregătitoare sau în clasa I, în funcţie de vârstă şi nivelul de dezvoltare psihosomatică. Astfel, la clasa pregătitoare, au fost înscrişi la şcolile de circumscripţie 1764 de copii din totalul de 2177 recenzaţi (81%), iar în clasa I s-au înscris 2690 de copii din cei 2994 recenzaţi (89,8%). În 20 martie a început a doua etapă de înscriere, care se va încheia pe data de 27 martie.
Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, în conformitate cu solicitările părinţilor şi cu prevederile metodologiei. În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere de la părinţi din afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare, care se aplică succesiv, în ordinea în care apar.
Criteriile generale de departajare a copiilor, care se aplică în situaţia în care la o unitate de învăţământ există mai multe cereri pentru înscrierea copiilor din afara circumscripţiei decât locuri libere, sunt următoarele: existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului; existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi sau provine de la o casă de copii; existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un părinte sau provine dintr-o familie monoparentală; existenţa unui document care dovedeşte că unul dintre părinţi este cadru didactic/cadru didactic auxiliar/angajat în învăţământ; existenţa unui frate sau a unei surori a copilului înmatriculat în unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea.
Fiecare unitate de învăţământ va stabili criterii specifice de departajare, care se aplică în situaţia în care pe ultimele locuri există copii aflaţi la egalitate din punctul de vedere al criteriilor menţionate. De exemplu, dacă la o şcoală au rămas vacante 5 locuri, iar numărul solicitanţilor este de 20 de copii, toţi vor fi înscrişi, iar la finalul perioadei de înscriere se vor aplica, pe rând, criteriile generale şi specifice de departajare, rămânând în cele din urmă doar 5 copii înmatriculaţi.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea