”În ultimii ani, traficul din Alba Iulia a devenit insuportabil”
În ultimii ani, traficul din Alba Iulia a devenit insuportabil, a declarat, marți, Rareș Buglea (PNL), în ultima ședință a Consiliului local Alba Iulia din 2015.
Declarația consilierului local a venit la dezbaterea proiectului de hotărâre privind aprobarea Studiul de trafic și circulație aferent Planului Urbanistic General al municipiului Alba Iulia, reactualizat.
”Eu ca și consilier al majorității, categoric, ar trebui să votez acest proiect, dar ca și albaiulian, participant la trafic, pieton sau șofer, nu pot fi de acord cu nimic din ce au făcut domnii aceștia de la Cluj”, a afirmat Buglea care a înțeles ulterior că proiectul de hotărâre face referire doar la aprobarea studiului, iar ”domnii de la Cluj” nu au cauzat traficul insuportabil din Alba Iulia.
Contribuția acestora poate fi apreciată sau criticată doar în viitor.
”Rareș, este o hârtie care nu a produs nimic încă. Este un studiu care ne arată ce trebuie să facem. Să nu creadă cineva că aprobând acest studiu de mâine veți circula prin municipiu așa cum vreți”, a explicat, apoi, primarul Mircea Hava.
Nemulțumirea lui Rareș Buglea privind traficul a rămas în picioare, el precizând de la bun început că nu-i acuză pe ”domnii de la Cluj”, însă nu poate să n-o relateze.
Consilierul local a adus în discuție și amplasarea radarelor, exemplificând Calea Moților, spre Micești, unde, viteza legală este de maxim 50 km/h.
Hava a spus: ”Ne-am gândit să mărim viteza către 70 km/h la ieșirea din oraș. E o problemă și a dvs. pentru că dacă se întâmplă un accident și în urma expertizei se dovedește că dacă avea 40 km/h nu se îndoiau atâtea… Chestiunea este cu dus-întors. Și eu aș vrea de la Refractara să o tai până la giratoriu de să-i zbârnăie roțile”.
Municipiul Alba Iulia a achiziționat serviciul ”Studiul de trafic și circulație aferente planului urbanistic general al Municipiului Alba Iulia” cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică, Departamentul Autovehicule Rutiere și Transporturi, Laboratorul Trafic și Securitate Rutieră.
În raportul de specialitate al proiectului se precizează: ”Dată fiind structura radială și cu inele incomplete a rețelei stradale majore, presiunea traficului se concentrează asupra zonelor centrale ale orașului și pe Bd. Revoluției din Carter Cetate.
Din analiza valorilor de trafic pe arterele municipiului și a direcțiilor principale de deplasare a fluxurilor de vehicule se poate constata că există două componente majore de trafic:
- Traficul de penetrație, derulat după direcția axelor intrare – ieșire din municipiu
- Traficul interior în mare parte de tip pendular caracteristic deplasării la și de la domiciliu (sediu firmă)”.
Proiectul privind aprobarea Studiul de trafic și circulație aferent Planului Urbanistic General al municipiului Alba Iulia, reactualizat, a primit votul majorității în Consiliul local.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Dreapta politică îl susține pe Nicolae Ciucă, președintele României
Publicitate electorală | Dreapta politică îl susține pe Nicolae Ciucă, președintele României Mai sunt doar câteva zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale și singura necunoscută rămâne cine va intra în turul 2 între candidatul dreptei – Nicolae Ciucă și George Simion, puternic susținut de PSD, dar și decizia CCR, care a decis scoaterea […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-0)! „Alb-negrii” s-au împiedicat în derby „de Alba”, ratând primul loc
-
Actualitate3 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentariio zi ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate2 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?