”În ultimii ani, traficul din Alba Iulia a devenit insuportabil”

În ultimii ani, traficul din Alba Iulia a devenit insuportabil, a declarat, marți, Rareș Buglea (PNL), în ultima ședință a Consiliului local Alba Iulia din 2015.

Bulevardul Revolutiei198923Declarația consilierului local a venit la dezbaterea proiectului de hotărâre privind  aprobarea Studiul de trafic și circulație aferent Planului Urbanistic General al municipiului Alba Iulia, reactualizat.

ELIT

”Eu ca și consilier al majorității, categoric, ar trebui să votez acest proiect, dar ca și albaiulian, participant la trafic, pieton sau șofer, nu pot fi de acord cu nimic din ce au făcut domnii aceștia de la Cluj”, a afirmat Buglea care a înțeles ulterior că proiectul de hotărâre face referire doar la aprobarea studiului, iar ”domnii de la Cluj” nu au cauzat traficul insuportabil din Alba Iulia.

Contribuția acestora poate fi apreciată sau criticată doar în viitor.

”Rareș, este o hârtie care nu a produs nimic încă. Este un studiu care ne arată ce trebuie să facem. Să nu creadă cineva că aprobând acest studiu de mâine veți circula prin municipiu așa cum vreți”, a explicat, apoi, primarul Mircea Hava.

ADEZIUNE PLUS

Nemulțumirea lui Rareș Buglea privind traficul a rămas în picioare, el precizând de la bun început că nu-i acuză pe ”domnii de la Cluj”, însă nu poate să n-o relateze.

Consilierul local a adus în discuție și amplasarea radarelor, exemplificând Calea Moților, spre Micești, unde, viteza legală este de maxim 50 km/h.

Hava a spus: ”Ne-am gândit să mărim viteza către 70 km/h la ieșirea din oraș. E o problemă și a dvs. pentru că dacă se întâmplă un accident și în urma expertizei se dovedește că dacă avea 40 km/h nu se îndoiau atâtea… Chestiunea este cu dus-întors. Și eu aș vrea de la Refractara să o tai până la giratoriu de să-i zbârnăie roțile”.

Municipiul Alba Iulia a achiziționat serviciul ”Studiul de trafic și circulație aferente planului urbanistic general al Municipiului Alba Iulia” cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică, Departamentul Autovehicule Rutiere și Transporturi, Laboratorul Trafic și Securitate Rutieră.

În raportul de specialitate al proiectului se precizează: ”Dată fiind structura radială și cu inele incomplete a rețelei stradale majore, presiunea traficului se concentrează asupra zonelor centrale ale orașului și pe Bd. Revoluției din Carter Cetate.

Din analiza valorilor de trafic pe arterele municipiului și a direcțiilor principale de deplasare a fluxurilor de vehicule se poate constata că există două componente majore de trafic:

  • Traficul de penetrație, derulat după direcția axelor intrare – ieșire din municipiu
  • Traficul interior în mare parte de tip pendular caracteristic deplasării la și de la domiciliu (sediu firmă)”.

Proiectul privind aprobarea Studiul de trafic și circulație aferent Planului Urbanistic General al municipiului Alba Iulia, reactualizat, a primit votul majorității în Consiliul local.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

dolfi 22 decembrie 2015 at 21:44

asa băi… și „domnii de la Cluuuuj” vă pun pistolul la tâmplă să faceti sensi giratoriu ca purecii de pe câinii fără stăpân? Sau votați voi în funcție de locația unde vă place să vă beți cafelele ori aveti afaceri?

De ce nu luati masuri sa uniti segmentele alea 2 ale strazii Fântânele? s-ar descongestiona traficul de pe Bdul Revolutiei 1989..

dolfi 22 decembrie 2015 at 21:45

sensuri giratorii*

mitescu 22 decembrie 2015 at 23:58

s o haladit de cap hava nu stiu ce naiba s o screlozat de cap cu sensurile giratorii nu l lnteleg deloc bani i-o cred ca are la greu li realizat lnca 3 generatii de acum lncolo vrea sa bata oamenii pe strada cu sens giratoriu la mol trebuie sa se uneasca oamenii daca face treaba asta si sa plece acasa.

fris 23 decembrie 2015 at 0:55

Acestui figurant i se acorda prea multa atentie.

euu 23 decembrie 2015 at 11:00

Sensurile giratorii sunt foarte bune..decongestioneaza traficul rutier… pt. Soferii de duminica normal ca nu le convine ca trebuie sa se asigure un pic.. ii greu sa te asiguri un pic…mai bine stai de 3 ori la semafor ca prostul..

Comentariile sunt oprite