Rămâi conectat

Actualitate

În restaurante și baruri s-ar putea intra doar cu certificatul COVID. Ce măsuri pregătește Ministrul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

O variantă de lucru este ca în restaurante și baruri să se intre cu certificat COVID, a anunțat ministrului Sănătăţii. Ioana Mihăilă a declarat pentru Digi24 că există discuţii între reprezentanţii MS, cei ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi specialiştii INSP privind accesul pe baza certificatului COVID în spaţiile închise aglomerate, în cazul în care numărul infectărilor va creşte semnificativ şi paturile din spitale „vor începe să se umple”.

„Sunt discuţii între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, specialiştii de la Institutului Naţional de Sănătate Publică referitoare la cum vom acţiona dacă cifrele incidenţei vor creşte semnificativ, dacă paturile din spitale vor începe să se umple. Avem câteva principii de la care plecăm. Cel mai important este că ne dorim să ţinem şcolile deschise cât mai mult timp posibil, aşa cum este în ordinul comun acum, până la şase la mie incidenţă într-o localitate, şcolile vor fi deschise pentru învăţământul faţă în faţă dacă nu se întâmplă nimic deosebit în ceea ce priveşte situaţia infecţiilor la copii.

Un al doilea principiu şi un al doilea obiectiv pe care îl avem este să nu restricţionăm circulaţia persoanelor vaccinate. Şi un al treilea este să ne străduim să nu închidem acele sectoare ale economiei care au avut de suferit anul trecut, cum este, de exemplu, sectorul HoReCa.

Plecăm de la aceste trei principii şi în funcţie de cum va evolua pandemia, vom vedea la care dintre activităţi vom verifica aceste certificate, permiţând accesul fie pe baza certificatului COVID, fie pe baza certificatului COVID care atestă vaccinarea, dacă ne referim poate la activităţi care implică un risc mai mare de transmitere, iar acestea sunt activităţile în spaţii închise cu aglomerări de persoane”, a declarat Ioana Mihăilă la emisiunea Jurnalul de Seară.

Mihăilă a afirmat că o „variantă de lucru” este ca în restaurante sau în baruri, unde riscul de transmitere este unul destul de mare, accesul să se facă pe baza certificatului, fie a celui european, fie a celui de vaccinare.

„O altă variantă de lucru este ca în restaurante sau în baruri, unde riscul de transmitere, nepurtând mască, este unul destul de mare, accesul să se facă pe baza certificatului, fie a celui european, fie a celui de vaccinare, dar aceste discuţii vor fi concretizate în momentul în care incidenţa creşte”, a spus ea.

Potrivit ministrului, ritmul de creştere a infecţiilor este „mai accelerat faţă de predicţiile” INSP din urmă cu o lună.

„Acum, incidenţa, inclusiv în Bucureşti, este de sub unu la mie, dar ritmul de creştere a infecţiilor este mai accelerat faţă de predicţiile INSP din urmă cu o lună, de exemplu. Deci, creşterea este mai accelerată, lucru la care ne aşteptam, de altfel, pentru că acest lucru l-am observat şi în alte ţări europene care sunt acum în plin val patru, o creştere accelerată a numărului de cazuri, tocmai datorită contagiozităţii crescute a tulpinii Delta”, a susţinut Mihăilă.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea