Rămâi conectat

Actualitate

În premieră, Intervenţie chirurgicală laparoscopică, realizată la Spitalul Orăşenesc Abrud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În premieră, Intervenţie chirurgicală laparoscopică, realizată la Spitalul Orăşenesc Abrud

În urmă cu două zile, la Spitalul Orăşenesc Abrud s-a desfăşurat prima intervenţie chirurgicală laparoscopică realizată de către doctorii Al-Adwan Issa Khaldoon, Ioan David şi Ovidiu Teodorescu din cadrul unităţii medicale, ajutaţi în timpul operaţiei de către o echipă de asistenţi medicali.

Considerată ca fiind o premieră pentru spitalul din Munţii Apuseni, această intervenţie chirurgicală laparoscopică a fost posibilă datorită fondurilor consistente alocate din bugetul local al oraşului şi din alte surse, care au fost investite în achiziţia de aparatură medicală de ultimă generaţie, intrată în dotarea compartimentelor ATI şi Chirurgie Generală.

Printre ultimele aparate cu care s-a dotat spitalul, necesare modernizării blocului operator din cadrul secţiei ATI a unităţii medicale, se regăsesc un aparat de anestezie şi un aspirator chirurgical, achiziţionate cu sprijin material în valoare de 26.000 de euro, oferit de Clubul Rotary Abrud – Cîmpeni „Floare de Colţ” şi Fundaţia Sensiblu.

Pe lângă aceste aparate achiziţionate în această vară, se mai pot menţiona o masă de operaţii cu 5 secţiuni, turn de laparoscopie, monitor pentru funcţii vitale, lampă scialitică cu leduri, un sterilizator şi altă aparatură medicală de specialitate, cu care a fost dotată anul trecut noua sală de operaţie din compartimentul Chirurgie Generală.

În urma realizării cu succes a acestei intervenţii chirurgicale laparoscopice, managerul Ionela Nicoleta Anca transmite mulţumiri echipei medicale, Consiliului Local Abrud şi primarului Nicolae Simina, precum şi tuturor celorlalţi colaboratori, sponsori sau altor persoane de bine care au contribuit la dotarea Spitalului Orăşenesc Abrud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea