În perioada 28 iulie – 11 august se depun proiecte pentru finanțări de 200 de milioane de euro disponibile în POSDRU

Ministerul Fondurilor Europene a publicat, joi, în Monitorul Oficial, documentele necesare pentru următoarea sesiune de finanțare din cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Organizațiile non-guvernamentale, primăriile, operatorii de servicii sociale și alte tipuri de beneficiari publici și privati sunt asteptați să depună proiecte în perioada 28 iulie-11 august, pentru finanțări totale de 200 de milioane de euro.

Propunerile de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale vor putea fi încărcate în sistemul Action Web, în perioda menționată, MFE dând asigurări că evaluarea lor va începe din prima zi de depunere, potrivit hotnews.ro.

Proiectele vor fi evaluate încă din prima zi de depunere – nu mai stăm să așteptăm închiderea apelului pentru a începe evaluarea -, respectiv am plafonat nivelul salariilor și al altor cheltuieli eligibile în cadrul proiectelor„, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, într-un comunicat de presă.

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte va fi încurajată înființarea de noi grupuri și parteneriate funcționale între cooperative, asociații de întrajutorare, fundații și asociații, întreprinderi, agenții care vor înființa structuri ale economiei sociale, a menționat sursa citată.

Scopul acestora va fi oferirea de noi servicii și oportunități persoanelor cu dificultăți în integrarea sau reintegrarea pe piața muncii în special din zonele rurale, vor facilita accesul la noi servicii sociale, de sănătate, educație și vor contribui la valorificarea forței de muncă în special din zonele rurale prin creșterea oportunităților de ocupare pentru persoanele de etnie romă, pentru persoanele cu dizabilități sau pentru alte grupuri vulnerabile expuse riscului de excluziune socială.

Potrivit MFE, finanțările vor susține grupurile defavorizate precum persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului, copii și femei în situații de risc, familii monoparentale sau care au mai mult de doi copii, persoane care au părăsit timpuriu învățământul școlar, victime ale violenței în familie, persoane care trăiesc din venitul minim garantat sau care locuiesc în comunități izolate, victime ale traficului de persoane etc.

Din categoria beneficiarilor și partenerilor eligibili pentru contractarea de finanțări în cadrul acestui apel fac parte ONG-urile, furnizorii de servicii sociale, furnizorii de servicii de ocupare acreditați (publici și privați), autorități ale administrației publice locale etc.

Sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...