Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

În perioada 2009–2014, Primăria Alba Iulia a atras finanţări UE şi guvernamentale în valoare de 150 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 2009 – 2014, Primăria municipiului Alba Iulia a atras finanţări UE şi guvernamentale în valoare de 150 milioane de euro, a declarat pentru Ziarul Financiar.ro, Nicolae Moldovan, city manager la primăria Alba Iulia.

Pentru finanţarea proiectelor de investiţii pentru următorii ani, adminsitrația locală are nevoie să atragă fonduri europene de încă 90 milioane de euro, însă potenţialul de cofinanţare al primăriei este de 20 milioane de euro, bani care, în opinia administratorului public, ar putea proveni dintr-o nouă emisiune de obligaţiuni listate la bursă.

Avantajul municipiului pentru această formă de autofinanțare este faptul că are un rating de la Moody’s, de Ba1, care poziționează oraşul nostru pe aceeaşi treaptă cu Budapesta.

Un asfel de rating bun ajută autorităţile locale să se finanţeze mai ieftin de pe bursă şi de la bănci pentru a-şi confinanţa investiţiile din fonduri europene. Alba Iulia este prima municipalitate din România care a primit rating de la Moody’s.

Potrivit lui Nicolaie Moldovan, din sumele care se colectează din taxe şi impozite locale, plătite de albaiulieni anual doar 1,2 milioane de euro râmân pentru a fi utlizate în scopul finanțarii unor investiții de interes local.

La peste 500 milioane de euro se ridică valoarea emisiunilor de obligaţiuni municipale pregătite pentru a fi listate la bursa de Bucureşti, cea mai mare fiind cea a Primăriei Bucureştiului, se arată în analiza publicată în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12 decembrie 2014.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea