Rămâi conectat

Curier Județean

În perioada 1-5 mai, peste 150 de polițiști de la IPJ Alba vor acționa pentru liniștea și siguranța cetățenilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona, în perioada 1-5 mai a.c., cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Alba, vor acţiona zilnic şi vor veghea la liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de poliţişti au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea ”Zilei Internaţionale a Muncii” şi a ”Zilei Intenţionale a Tineretului” şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme”, precizează Luminița Prodan, purtător de cuvânt al IPJ Alba.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, locuri de agrement, zone turistice sau trasee montane, etc.) cu anticiparea eventualelor riscuri.

Se va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

12 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

actiune IPJDe altfel, activităţi informativ preventive, pentru reducerea victimizării cetăţenilor, au fost desfăşurate  şi în săptămâna premergătoare acestei minivacanţe. Astfel, poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică au organizat, în zonele aglomerate din municipiul Alba Iulia, acţiuni de informare a cetăţenilor în legătură cu metodele şi măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt. În cadrul acestei acţiuni au fost distribuite peste 200 de materiale informativ –preventive cuprinzând sfaturi utile cu privire la protejarea locuinţei şi a bunurilor personale. Poliţiştii au oferit şi recomandări care să-i ajute pe cetăţeni să recunoască un potenţial infractor”, a mai spus reprezentantul IPJ Alba.

Pentru protejarea bunurilor, poliţiştii vă recomandă :

– Nu lăsaţi portmoneul sau alte bunuri de valoare la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor!

 – Nu  lăsaţi uşa neasigurată, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!

– Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!

– Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi!

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor sau accidentelor:

– nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă!

– nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau alte localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase;

– nu consumaţi alcool în exces şi nu vă lăsați antrenaţi în dispute sau altercaţii.

– adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;

– în condiţii de trafic aglomerat, manifestaţi atenţie mărită la efectuarea depăşirilor;

– nu urcaţi la volan, după ce aţi consumat băuturi alcoolice;


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea