Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În martie, Protecția Consumatorilor Alba a aplicat amenzi de peste 100.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna martie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat 288 acţiuni de control. O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ  şi a celor aflaţi în mediul rural. Valoarea totală a amenzilor aplicate prin 59 DE  procese verbale de constatare a contravenţiei a fost de 102.750 de lei.

”Măsurile luate în conformitate cu prevederile legale s-au bazat şi pe examinarea unor  probe recoltate din loturi de produse asupra cărora au existat indicii că pot prejudicia viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor. Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme şi reducerea controalelor la operatorii economici care vând aceste produse. Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare produse periculoase şi s-a procedat la distrugerea acestora, încheindu-se în acest sens procese verbale de distrugere”, precizează jr. Nistor Emanoil Craciun Emil, comisar șef adjunct al CJPC Alba.

Cele 288 acţiuni de control au fost finalizate prin întocmirea unui număr de 202 procese verbale de constatare a contravenţiei, din care 102 la produse alimentare, 63 la produse nealimentare, 23 la servicii alimentare și14 la servicii nealimentare.

Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme controlate oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului a fost de 5.052 lei iar a celor extracomunitare de 398 de lei.

În aceeași perioadă CJPC Alba a înregistrat 25 de reclamaţii din partea consumatorilor. Dintre acestea au fost cercetate 22, 5 fiind închise cu soluționare pozitivă, 2 cu rezolvare amiabilă, 7 concluzionate ca fiind neîntemeiate, 4 redirecționate, 3 retrase, 3 sun în curs de cercetare iar una este nesoluționabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea