Rămâi conectat

Curier Județean

În luna aprilie, amenzi de peste 100.000 de lei de la OJPC Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

În luna aprilie 2015 Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat 230 acţiuni de control, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 100.000 de lei.

Echipele de control au urmărit realizarea unui înalt nivel de protecţie a consumatorilor prin stimularea capacităţii de autoprotecţie individuală şi asociativă a consumatorilor aplicarea efectivă a legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor; ridicarea calităţii vieţii consumatorilor, prin măsuri de protejare a acestora împotriva riscului de a achiziţiona produse sau servicii care ar putea să le afecteze viaţa, sănătatea, securitatea sau interesele economice; intărirea sistemului de supraveghere a produselor şi serviciilor pe piaţă; depistarea şi retragerea de pe piaţă a produselor alimentare şi nealimentare, care prezintă risc asupra sănătăţii şi securităţii consumatorilor”, a enumerat câteva dintre obiectivele instituției comisarul şef adjunct, jr. Nistor Emanoil Craciun Emil.

Cele 230 acţiuni de control au fost finalizate prin întocmirea unui număr de 97 procese verbale de constatare a contravenţiei dintre care: 49 la produse alimentare; 9 la produse nealimentare; 11 la servicii nealimentare; 21 la alte segmente.

Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate.

Totalul sancțiunilor aplicate în perioada raportată s-a ridicat la 108.100 lei iar valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi prin executări silite), 28.100 lei.

În aceeași perioadă, la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba au fost înregistrate 54 de reclamații privind calitatea produselor şi serviciilor. Până la sfârșitul lunii aprilie au fost cercetate 49 reclamaţii din care 15 au fost închise cu rezolvare amiabilă; 9 au fost concluzionate ca fiind întemeiate; 12 concluzionate ca fiind neîntemeiate; 5 redirecționate; 8 sunt în curs de cercetare.

Valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 1.797,41 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea