Rămâi conectat

Curier Județean

În luna aprilie, 3.375 de persoane din județul Alba au încasat ajutoare sociale de aproape 909.000 lei. Datele AJPIS

Ziarul Unirea

Publicat

în

În luna aprilie, 3.375 de persoane din județul Alba au încasat ajutoare sociale de aproape 909.000 lei. Datele AJPIS

În cursul lunii aprilie a acestui an, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba a efectuat o serie de plăți, în baza solicitărilor venite din partea titularilor de beneficii de asistenţă socială sau de la primării.

Astfel, 58.481 persoane au primit alocația de stat pentru copii, pentru aceștia fiind alocată suma de peste 17,1 milioane de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un alt beneficiu social acordat de AJPS Alba este alocaţia pentru susţinerea familiei, care a revenit, în luna aprilie, unui număr de 1.972 de persoane, pentru care s-au plătit în total aproape 370.000 de lei.

Tot în luna aprilie, alocaţia de întreţinere pentru copiii aflaţi în plasament familial s-a acordat pentru 769 de beneficiari, suma plătită cu acest titlu fiind de 517.942 de lei.

De asemenea, 43 de adulți din județ au primit indemnizaţia lunară de hrană cuvenită persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA, care însumează 22.704 lei.

În baza OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare, s-au acordat 3.558 de indemnizaţii lunare, plătindu-se, pentru această perioadă, aproape 8,6 milioane de lei şi 1.348 stimulente în valoare totală de 997.142 de lei.

Venitul minim garantat (ajutorul social) a revenit unui număr de 3.375 de persoane din județ, acestea au primit, în total, în luna aprilie a acestui an, aproape 909.000 lei. Alte 449 de persoane cu dizabilitate gravă sau accentuată primesc indemnizație sau sprijin lunar (acordat în baza OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare), care însumează peste 513.000 lei.

Totodată, AJPIS Alba a efectuat plata a 17.953 de indemnizaţii lunare acordate persoanelor cu handicap grav şi accentuat, bugetul personal complementar acordat persoanelor cu handicap grav, accentuat şi mediu, precum şi indemnizaţia de însoţitor pentru adultul cu handicap vizual grav, în valoare totală de aproape 7,9 milioane de lei.

Un alt beneficiu social este indemnizaţia de acomodare, prevăzută de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, care a fost acordat în luna aprilie 2022 pentru 13 persoane, iar suma încasată de acestea se ridică la aproape 32.000 de lei, iar 17 beneficiari ai indemnizației de sprijin privind susținerea adopției au primit în total 13.405 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Elevă a Liceului de Arte din Alba Iulia, premiu de excelență la Concursul de Interpretare, la secțiunea clarinet/saxofon

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Elevă a Liceului de Arte din Alba Iulia, premiu de excelență la Concursul de Interpretare, la secțiunea clarinet/saxofon

O elevă de clasa a X-a a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a câștigat premiu de excelență, la secțiunea clarinet/saxofon, la Concursul de Interpretare de la Cluj-Napoca.

„Daria Romoșan, eleva noastră minunată (clasa prof. Radu Beșliu), corepetată de prof. Ovidiu Pârjol au cântat extraordinar și au câștigat singurul premiu de excelență de la secțiunea clarinet/saxofon.

Elit - Gustul Desăvârșit

Felicitări Dariei și profesorilor ei. Ce bucurie să avem astfel de artiști!!!

Concurs de Interpretare, Cluj-Napoca 24-26 martie”, au transmis reprezentanții Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Zi duhovnicească la Penitenciarul Aiud: Cunoscutul teolog Danion Vasile le-a vorbit deținuților despre martirii și mărturisitorii care au pătimit în temnițele comuniste

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zi duhovnicească la Penitenciarul Aiud: Cunoscutul teolog Danion Vasile le-a vorbit deținuților despre martirii și mărturisitorii care au pătimit în temnițele comuniste

În ziua de 27 martie 2023, cunoscutul teolog Danion Vasile, din București, a susținut mai multe prelegeri persoanelor private de libertate, aflate în detenție la Penitenciarul Aiud.

Deținuții aflați în arest preventiv, tinerii custodiati la regimul închis și persoanele bolnave și vârstnice, respectând principiile de separație, au putut audia cuvântările marelui teolog referitoare la martirii și mărturisitorii care au pătimit în temnițele comuniste.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziua duhovnicească a fost încununată de slujba Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite, la care a participat și părintele Dionisie Cosma de la Satu Mare, acesta vorbindu-le deținuților despre lucrarea minunată a Maicii Domnului și a Cuviosului Părinte Iulian, de la Schitul Prodromu, din Muntele Athos, de curând trecut la cele veșnice.

Evenimentul acesta se înscrie în șirul de acțiuni duhovnicești dedicate Postului Sfintelor Pătimiri și sunt organizate de preotul capelan Soponaru Marius.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| SCUT – Proiect educativ dedicat siguranței elevilor de gimnaziu din școlile din Alba Iulia: Concursuri, premii și acțiuni preventive

Ziarul Unirea

Publicat

în

 SCUT – Proiect educativ dedicat siguranței elevilor de gimnaziu din școlile din Alba Iulia: Concursuri, premii și acțiuni preventive

În perioada martie – iunie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, derulează proiectul intitulat SCUT, dedicat siguranței elevilor de gimnaziu din școlile din Alba Iulia.

Proiectul își propune atragerea elevilor din clasele V-VIII, care studiază în unitățile de învățământ din municipiul Alba Iulia, în realizarea unor mesaje și acțiuni preventive care să aibă ca finalitate creșterea nivelului de pregătire în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor, reducerea riscului de victimizare și optimizarea comunicării între școală, autorități și familie, în folosul siguranței tinerilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Da la începutul anului, a fost derulată o etapă preliminară, în care au fost stabilite echipe, formate din câte 7 elevi din unitățile de învățământ gimnazial din municipiul Alba Iulia și tot atâția părinți/reprezentanți legali, care sunt coordonate de câte un profesor, în scopul identificării problemelor cu care se confruntă minorii.

În funcție de problemele identificate, vor fi inițiate dezbateri la care vor lua parte specialiștii din instituțiile partenere, profesori, părinți și reprezentanți ai autorităților locale, pentru găsirea unor mijloace adecvate soluționării acestora.

Proiectul și-a propus atragerea unor personalități locale, din diverse domenii de activitate, care pot fi exemple pozitive pentru tineri dar și organizarea unor concursuri de creație artistică (filme, scenete, desene, graffiti, mesaje etc), îndemânare în folosirea bicicletei, trotinetei, skete-ului și rolelor și de cunoaștere a regulilor de circulație precum și organizarea unor activități recreative care să-i antreneze pe participanți în provocări privind cunoașterea obiectivelor turistice din municipiul Alba Iulia și a legislației.

Câștigătorii concursurilor care vor fi organizate în cadrul proiectului SCUT vor beneficia de premii și surprize.

Una dintre activitățile cuprinse în calendarul proiectului SCUT a avut loc la data de 24 martie, cu ocazia manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Poliției Române, când mai multe echipe au fost prezente în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia, pentru o interacțiune directă cu polițiștii, reprezentanții Primăriei Municipiului Alba Iulia și al celorlalte instituții partenere în cadrul proiectului.

În luna aprilie vor fi realizate materialele informativ – preventive care vor fi expuse public și vor fi votate în sistem informatic.

Siguranța copiilor este răspunderea noastră, a tuturor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare