Rămâi conectat

Actualitate

În județul Alba: Proba scrisă a examenului de definitivat 2015 va fi susținută la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Cadrele didactice din Alba, înscrise la examenul național de definitivare în învățământ sesiunea 2015, vor susține proba scrisă, în 9 iulie, la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, potrivit unei informări de pe site-ul IȘJ Alba.

Proba scrisă va fi susținută de 153 de candidați din Alba, potrivit inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș.

Colegiul HCC Alba IuliaExamenul de definitivare 2015 consta în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasa și a unei probe scrise. Profesorii înscriși la definitivat au fost inspectați la clasa până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplina de examen și directorul școlii.

Notele de la inspecție nu au putut fi contestate. Pentru a intra în examenul scris de definitivat, profesorii trebuie să aibă media la inspecții cel puțin 8 și să fi predat la catedra cel puțin 1 an. Examenul scris de definitivat 2015 (proba scrisă) se desfășoară pe 9 iulie 2015, începând cu ora 10:00, și durează 4 ore. Nota minima de promovare a examenului de definitivat este 8.

Calendar:

  • 9 iulie 2015: Susținerea probei scrise
  • 14 iulie 2015: Afișarea rezultatelor
  • 14 – 15 iulie 2015: Înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestații
  • 16 – 17 iulie 2015: Soluționarea contestațiilor
  • 18 iulie 2015: Afișarea rezultatelor finale
  • 20 – 31 iulie 2015: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
  • pana la 1 septembrie 2015: Eliberarea de către inspectoratele școlare a certificatelor de acordare a definitivării in învățământ.

Examenul se susține în limba romana, dar cadrele didactice care predau la clase cu predare integrala în limbile minorităților naționale pot susține probele examenului in limba de predare a disciplinei.

Subiectele pentru examenul scris de definitivat 2015 vor fi elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), ca și până acum, în concordanta cu programele specifice pentru examen aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale.

Definitivarea în învățământ poate fi obținută la una dintre specialitățile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deține sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de învățământ.

Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea