În județul Alba laptele nu este infestat cu aflatoxină. Toate rezultatele testelor efectuate de DSV sunt negative

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Direcția Sanitar-Veterinară din Alba deține unul dintre cele trei laboratoare din țară acreditate să efectueze teste pentru depistarea laptelui cu aflatoxină.

De pe raza județului Alba au fost prelevate în total 73 de probe de lapte care au fost supuse analizelor de laborator. Din fericire toate rezultatele testelor au ieșit negative, ceea ce înseamnă că laptele produs și comercializat pe raza județului nostru nu este contaminat cu aflatoxină.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, Ioan Tătucu, din cele 73 de probe, un număr de 49 au fost prelevate din exploatații și ferme, 1 dintr-un centru de colectare a laptelui, 14 probe de la automatele prin care se comercializează lapte crud iar 9 eșantioane din unitățile de procesare a laptelui.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În laboratorul DSV Alba se lucrează intens, aici ajungând până în prezent pentru a fi analizate peste 600 de probe din întreaga țară.

Verificările vor continua și va fi permanent monitorizată aceasta activitate, pe tot parcursul anului, cu atat mai mult cu cât odată cu venirea primaverii, productia de lapte incepe să crească.

Scandalul laptelui infestat cu aflatoxină a izbucnit in urma cu doua saptamani, când în urma unui control la o fermă din țară, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a depistat niveluri ridicate de aflatoxina in laptele crud.

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

romanul de serviciu 18 martie 2013 at 19:43

Campanie promvata de Zdarzu si Albalapte

Comentariile sunt oprite