Rămâi conectat

Politică Administrație

În județul Alba laptele nu este infestat cu aflatoxină. Toate rezultatele testelor efectuate de DSV sunt negative

Bogdan Presecan

Publicat

în

Direcția Sanitar-Veterinară din Alba deține unul dintre cele trei laboratoare din țară acreditate să efectueze teste pentru depistarea laptelui cu aflatoxină.

De pe raza județului Alba au fost prelevate în total 73 de probe de lapte care au fost supuse analizelor de laborator. Din fericire toate rezultatele testelor au ieșit negative, ceea ce înseamnă că laptele produs și comercializat pe raza județului nostru nu este contaminat cu aflatoxină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, Ioan Tătucu, din cele 73 de probe, un număr de 49 au fost prelevate din exploatații și ferme, 1 dintr-un centru de colectare a laptelui, 14 probe de la automatele prin care se comercializează lapte crud iar 9 eșantioane din unitățile de procesare a laptelui.

În laboratorul DSV Alba se lucrează intens, aici ajungând până în prezent pentru a fi analizate peste 600 de probe din întreaga țară.

Verificările vor continua și va fi permanent monitorizată aceasta activitate, pe tot parcursul anului, cu atat mai mult cu cât odată cu venirea primaverii, productia de lapte incepe să crească.

Scandalul laptelui infestat cu aflatoxină a izbucnit in urma cu doua saptamani, când în urma unui control la o fermă din țară, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a depistat niveluri ridicate de aflatoxina in laptele crud.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Transport GRATUIT pentru pensionarii din comuna Sântimbru pe mai multe rute ale companiei de transport local STP Alba, din județ: Noi localități s-au alăturat Asociației AIDA-TL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport GRATUIT pentru pensionarii din comuna Sântimbru pe mai multe rute ale companiei de transport local STP Alba, din județ: Noi localități s-au alăturat Asociației AIDA-TL Pensionarii din comuna Sântimbru beneficiază de transport gratuit pe mai multe rute ale companiei de transport local STP Alba, din județ după ce noi localități s-au alăturat Asociației AIDA-TL. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea