Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: În finala Cupei României la baschet feminin, CSM Târgovişte a învins CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Puternica echipă CSM Târgovişte a câştigat Cupa României la baschet feminin, după ce a învins în ultimul act, în Sala de Sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pe CSU Alba Iulia, scor 74-62 (20-17, 14-13, 21-23, 19-9). În finala mică a Cupei României la baschet feminin, competiţie ce are loc la Alba Iulia, ICIM Arad a învins Sepsi Sf. Gheorghe scor 68-53 (17-17, 27-11, 13-14, 11-11) şi a urcat astfel pe podium, cucerind medalia de bronz.

*Atmosferă de senzaţie!

Galeria „Gruppo Arnsberg” s-a dovedit a fi fermentul ce a creat o atmosferă încredibilă în sala albaiuliană, spectatorii fiind realmente motorul ce a impulsionat echipa locală. Suporterii şi-au dovedit ataşamentul faţă de favorite, iar baschetbalistele au încercat să realizeze minunea, cu o Amanda Thompson fabuloasă (principala marcatoare a finalei, cu 35 de puncte)! Alba a trăit baschet la cote înalte, a sperat într-o minune, însă „Goliat”-ul dâmboviţean a fost invincibil.

*La festivitatea de premiere toată sala a scandat „România”

În momentul premierii locului 4, pentru Sepsi Sf. Gheorghe, întreaga sală, cu cele două galerii înfrăţite au scandat, în replică „România”, iar când au fost premiate merituoasele eleve ale lui Popov, s-a scandat repetat „Alba Iulia” şi „Pentru noi sunteţi campioni”

*Argint pentru echipa lui Popov

Astfel CSM Târgovişte rămâne „coşmarul” echipei albaiuliene, fiind singurul adversar ce nu l-a învins niciodată! CSU Alba Iulia a făcut un meci mare, a rezistat 3 sferturi din 4 şi s-a ridicat la înălţimea momentului. Pentru gazde au marcat Amanda Thompson – 35 puncte, Ekaterina Abramzon – 8, Tereza Brantlova – 7. Becca Tobin – 6, Jovana Vujoje – 4, Ramona Laza – 2.

*”Arbitri au avut un cuvânt de spus”, a afirmat Popov!

Echipa a făcut un meci mare, Amanda Thompson a evoluat la un nivel extraordinar, însă să nu uităm că am jucat cu o echipă de Euroligă, ce are forţă. De la începutul meciului, deciziile la limită au fost în favoarea adversarelor. N-au înclinat balanţa decisiv, dar a contat foarte mult maniera lor în derularea ostilităţilor. Noi am făcut totul, am dat totul, în faţa unui public de senzaţie„, a declarat Miroslav Popov, un antrenor ce merită aprecieri pentru faptul că a revitalizat o echipă debusolată şi a a adus întâia distincţie în panoplia clubului. Şi poate că, dacă echipa continuă să evolueze la nivelul afişat în Final Four şi se va clasa în primele 4, atunci poate numele lui Fleşeriu va fi uitat în Cetatea Marii Uniri.

*”Alba s-a ridicat la înălţimea momentului”, a afirmat Bogdan Duma

A fost un meci extraordinar, au fost cele mai bune două meciuri ale noastre, acestea din cupă. Alba s-a ridicat la înălţimea momentului, ne-a lipsit poate o bancă de rezervă al fel de valoroasă precum a campioanei. Am făcut totuşi faţă unei echipe cu un buget infinit mai mare decât al nostru. Acum vrem calificarea în semifinale„, a declarat Bogdan Duma, preşedintele CA al CSU Alba Iulia.

Calificată în premieră în finala Cupei României, CSU Alba Iulia a realizat cea mai importantă performanţă din istoria clubului şi totodată cea mai importantă realizare a sportului judeţean la nivel de echipe. Trupa lui Popov se mândreşte cu acest parcurs în Cupa României, îndeplinindu-şi un obiectiv îndrăzneţ. Cu argintul adjudecat, studentele albaiuliene se gândesc la play-off, unde vin disputele dificile cu Sepsi Sf. Gheorghe (victima din semifinale), primul în deplasare, în week-end.

MECIUL SPERANŢEI, minut cu minut!

*Alba nu se predă şi oferă o replică realmente extraordinară unei forţe incredibile, ce are jucătoare fabuloase precum Gabriela Mărginean – 21 de puncte şi Jillian Robbins – 12 puncte şi 1o recuperări, pâna acum.

*Campioana arată maturitate şi s-a distanţat, poate decisiv, 64-55, când mai sunt 6 minute

*Reprezentanta României în cea mai importantă întrecere continentală, Euroliga, CSM Târgovişte, deţinătoarea cupei şi a titlului, considerată favorită a semifinalei, specialista cupei, cu 7 trofee, conduce acum cu 57-53, mai sunt 8 minute şi 40 de secunde de joc!

*Sfertul al treilea continuă să menţină suspansul, fiind adjudecat de trupa lui Popov CSM-ul conduce cu 55-53 (20-17, 14-13, 21-23)!

*Şi totuşi toată lumea speră încă la o mare performanţă, Alba nu renunţă şi se ajunge la 53-51!

*Din păcate, dâmboviţencele au înscris 7 puncte consecutive şi s-au distanţat, 51-44

*Egalitate la 44, iar sala este în delir, „Gruppo Arnsberg” fiind realmente al 6-lea jucător

*Mai sunt 5 minute şi 34 de secunde din al treilea sfert, iar CSM-ul conduce cu 44-42, după ce a fost iarăşi egal (42-42)

*Becca Tobin a izbutit să aducă iar egalitatea, 36-36 (după ce a înscris 3 puncte, coş şi liberă)

*La pauza mare, CSM Târgovişte are un avantaj uşor, 34-30 (20-17, 14-13, 21-23)

*Galeria Gruppo Arnsberg continuă recitalul de zile mari, făcând spectacol în sală

*30-30, se joaca la nivel maxim!!!

*Campioana a preluat iarăşi conducerea, 30-26, când mai sunt 3 minute şi 38 de secunde până la pauza mare

*S-a restabilit egalitatea, la mijlocul sfertului secund, 26-26 gazdele marcând prin Amanda Thompson, aflată în mare formă

*După primul sfert, Târgovişte conduce cu 20-17, însă trupa lui Popov ţine aproape

*Peste 600 de spectatori au luat cu asalt locaţia, în aşteptarea unei mari surprize!

*În campionat, în 27 februarie, partida CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte s-a încheiat cu scorul 66-77


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea