Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: În finala Cupei României la baschet feminin, CSM Târgovişte a învins CSU Alba Iulia

Publicat

în

Puternica echipă CSM Târgovişte a câştigat Cupa României la baschet feminin, după ce a învins în ultimul act, în Sala de Sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pe CSU Alba Iulia, scor 74-62 (20-17, 14-13, 21-23, 19-9). În finala mică a Cupei României la baschet feminin, competiţie ce are loc la Alba Iulia, ICIM Arad a învins Sepsi Sf. Gheorghe scor 68-53 (17-17, 27-11, 13-14, 11-11) şi a urcat astfel pe podium, cucerind medalia de bronz.

*Atmosferă de senzaţie!

Galeria „Gruppo Arnsberg” s-a dovedit a fi fermentul ce a creat o atmosferă încredibilă în sala albaiuliană, spectatorii fiind realmente motorul ce a impulsionat echipa locală. Suporterii şi-au dovedit ataşamentul faţă de favorite, iar baschetbalistele au încercat să realizeze minunea, cu o Amanda Thompson fabuloasă (principala marcatoare a finalei, cu 35 de puncte)! Alba a trăit baschet la cote înalte, a sperat într-o minune, însă „Goliat”-ul dâmboviţean a fost invincibil.

Electrica Furnizare Discount

*La festivitatea de premiere toată sala a scandat „România”

În momentul premierii locului 4, pentru Sepsi Sf. Gheorghe, întreaga sală, cu cele două galerii înfrăţite au scandat, în replică „România”, iar când au fost premiate merituoasele eleve ale lui Popov, s-a scandat repetat „Alba Iulia” şi „Pentru noi sunteţi campioni”

*Argint pentru echipa lui Popov

Astfel CSM Târgovişte rămâne „coşmarul” echipei albaiuliene, fiind singurul adversar ce nu l-a învins niciodată! CSU Alba Iulia a făcut un meci mare, a rezistat 3 sferturi din 4 şi s-a ridicat la înălţimea momentului. Pentru gazde au marcat Amanda Thompson – 35 puncte, Ekaterina Abramzon – 8, Tereza Brantlova – 7. Becca Tobin – 6, Jovana Vujoje – 4, Ramona Laza – 2.

*”Arbitri au avut un cuvânt de spus”, a afirmat Popov!

Echipa a făcut un meci mare, Amanda Thompson a evoluat la un nivel extraordinar, însă să nu uităm că am jucat cu o echipă de Euroligă, ce are forţă. De la începutul meciului, deciziile la limită au fost în favoarea adversarelor. N-au înclinat balanţa decisiv, dar a contat foarte mult maniera lor în derularea ostilităţilor. Noi am făcut totul, am dat totul, în faţa unui public de senzaţie„, a declarat Miroslav Popov, un antrenor ce merită aprecieri pentru faptul că a revitalizat o echipă debusolată şi a a adus întâia distincţie în panoplia clubului. Şi poate că, dacă echipa continuă să evolueze la nivelul afişat în Final Four şi se va clasa în primele 4, atunci poate numele lui Fleşeriu va fi uitat în Cetatea Marii Uniri.

*”Alba s-a ridicat la înălţimea momentului”, a afirmat Bogdan Duma

A fost un meci extraordinar, au fost cele mai bune două meciuri ale noastre, acestea din cupă. Alba s-a ridicat la înălţimea momentului, ne-a lipsit poate o bancă de rezervă al fel de valoroasă precum a campioanei. Am făcut totuşi faţă unei echipe cu un buget infinit mai mare decât al nostru. Acum vrem calificarea în semifinale„, a declarat Bogdan Duma, preşedintele CA al CSU Alba Iulia.

Calificată în premieră în finala Cupei României, CSU Alba Iulia a realizat cea mai importantă performanţă din istoria clubului şi totodată cea mai importantă realizare a sportului judeţean la nivel de echipe. Trupa lui Popov se mândreşte cu acest parcurs în Cupa României, îndeplinindu-şi un obiectiv îndrăzneţ. Cu argintul adjudecat, studentele albaiuliene se gândesc la play-off, unde vin disputele dificile cu Sepsi Sf. Gheorghe (victima din semifinale), primul în deplasare, în week-end.

MECIUL SPERANŢEI, minut cu minut!

*Alba nu se predă şi oferă o replică realmente extraordinară unei forţe incredibile, ce are jucătoare fabuloase precum Gabriela Mărginean – 21 de puncte şi Jillian Robbins – 12 puncte şi 1o recuperări, pâna acum.

*Campioana arată maturitate şi s-a distanţat, poate decisiv, 64-55, când mai sunt 6 minute

*Reprezentanta României în cea mai importantă întrecere continentală, Euroliga, CSM Târgovişte, deţinătoarea cupei şi a titlului, considerată favorită a semifinalei, specialista cupei, cu 7 trofee, conduce acum cu 57-53, mai sunt 8 minute şi 40 de secunde de joc!

*Sfertul al treilea continuă să menţină suspansul, fiind adjudecat de trupa lui Popov CSM-ul conduce cu 55-53 (20-17, 14-13, 21-23)!

*Şi totuşi toată lumea speră încă la o mare performanţă, Alba nu renunţă şi se ajunge la 53-51!

*Din păcate, dâmboviţencele au înscris 7 puncte consecutive şi s-au distanţat, 51-44

*Egalitate la 44, iar sala este în delir, „Gruppo Arnsberg” fiind realmente al 6-lea jucător

*Mai sunt 5 minute şi 34 de secunde din al treilea sfert, iar CSM-ul conduce cu 44-42, după ce a fost iarăşi egal (42-42)

*Becca Tobin a izbutit să aducă iar egalitatea, 36-36 (după ce a înscris 3 puncte, coş şi liberă)

*La pauza mare, CSM Târgovişte are un avantaj uşor, 34-30 (20-17, 14-13, 21-23)

*Galeria Gruppo Arnsberg continuă recitalul de zile mari, făcând spectacol în sală

*30-30, se joaca la nivel maxim!!!

*Campioana a preluat iarăşi conducerea, 30-26, când mai sunt 3 minute şi 38 de secunde până la pauza mare

*S-a restabilit egalitatea, la mijlocul sfertului secund, 26-26 gazdele marcând prin Amanda Thompson, aflată în mare formă

*După primul sfert, Târgovişte conduce cu 20-17, însă trupa lui Popov ţine aproape

*Peste 600 de spectatori au luat cu asalt locaţia, în aşteptarea unei mari surprize!

*În campionat, în 27 februarie, partida CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte s-a încheiat cu scorul 66-77

Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Vlad Lință, elev fruntaș la Colegiul Militar din Alba Iulia, onorează Ziua Națională a României cu o interpretare a unui „cântec bătrân ca Unirea”

Publicat

în

VIDEO| Vlad Lință, elev fruntaș la Colegiul Militar din Alba Iulia, onorează Ziua Națională a României cu o interpretare a unui „cântec bătrân ca Unirea”

Cu prilejul Zilei Naționale a României 2021, reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au oferit publicului o interpretarea a cântecului „Treceți batalioane române Carpații”, prin vocea elevului fruntaș Vlad Lință.

Cântecul a fost scris (probabil) în timpul Primului Război Mondial ca un cântec de luptă. Unul dintre primele ansambluri atestate de a fi cântat cântecul, în versiunea sa originală (cu trei strofe), imediat după Primul Război Mondial, este corul Bărbătesc din Finteușul Mare, Maramureș, fondat la 1 decembrie 1918 de preotul Valer Dragoș și învățătorii Gavril Bogdan, Nistor Dragoș. Acest cor interpretează cântecul original și astăzi, neîntrerupt încă din 1918.

Electrica Furnizare Discount

Mențiuni care datează acest cântec în acea perioadă pot fi găsite în diferite lucrări istorice – una dintre ele atestând faptul că, în februarie 1919, voluntarii din ”Legiunea Română de Voluntari Transilvăneni – Bucovineni” deja cunoșteau o versiune a cântecului: “Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheamă / Visam de când eram copii / Să trecem Carpații / Ne trebuie Ardealul, / De-o fi să ne-ngroape de vii!”

 

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, participă la exercițiul multinațional IEL MILU, în Georgia: Antrenamente pentru misiuni geniste

Publicat

în

Militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, participă la exercițiul multinațional IEL MILU, în Georgia: Antrenamente pentru misiuni geniste

În perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2021, 8 cadre militare din statul major al Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia, sub conducerea comandantului batalionului, locotenent colonel Brok Ludovic Ștefan participă alături de militari din Georgia, Bulgaria și Croația la exercițiul multinațional ”IEL MILU GEO 2021” ce se desfășoară în facilitățile de instruire ale Joint Training and Evaluation Centre (JTEC) din capitala Georgiei, Tibilisi.

Exercițiul, aflat la cea de a 17-a ediție, în care România este națiune lider, are ca obiectiv principal antrenarea pentru organizarea, planificarea și executarea misiunilor privind sprijinul genistic pentru infrastructura de logistică , conform scenariului propus de națiunea gazdă.

Electrica Furnizare Discount

Coordonarea exercițiului a fost realizată de către comandantul Batalionului 52 Geniu ”Tisa” din Satu Mare, locotenent colonelul Păcurar Marius, care a participat începând cu anul 2011 la 13 exerciții cu structura IEL MILU.

Instruirea în comun reprezintă o bună oportunitate pentru dezvoltarea abilităţilor comandanţilor de subunități de a conduce și executa sub comandă multinațională un spectru larg de misiuni de sprijin genistic în conformitate cu Memorandumul de Înțelegere dintre cele 4 țări participante, perfecţionarea procedurilor de comandă-control dar și întărirea relaţiilor de colaborare cu partenerii străini.

Rolul inițiativei IEL MILU este acela de a participa la operații NATO, ca parte a unei forțe multinaționale, cu capabilități de geniu privind construcția, repararea și menținerea viabilității drumurilor și podurilor militare, construcția de helipad-uri și platforme pentru cartiruire, aprovizionarea cu energie electrică și sprijin EOD.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Publicat

în

Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Într-o atmosferă veselă, luni seara, pe bulevardul central al orașului Cugir zeci de localnici au venit să asiste la aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun și să se bucure de evenimentele consacrate sărbătorilor de iarnă.

Aprinderea luminițelor de Crăciun a fost prilej de sărbătoare pentru cugireni, care au ieșit în număr mare în centrul orașului.

Bradul natural a fost împodobit cu instalații, iar aproape de el se află un pod de lumini. De asemenea, în fața Catedralei și a bradului, a fost amplasată o instalație de lumini sub forma anului care va veni, 2022.

Electrica Furnizare Discount

După un an în care prezența publicului nu a fost permisă din cauza pandemiei, cugirenii pot să se bucure din nou de spiritul sărbătorilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare