În cele din urmă „a venit Poliția”: Unul dintre protagoniștii conflictului din Rahova și-a cerut scuze forțelor de ordine

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

După conflictul din Hunedoara, o nouă „revoluție” a avut loc între localnicii unui cartier bucureștean și forțele de ordine, chiar în ziua de Paște.

În cartierul Rahova din Capitală a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de poliție, jandarmi și chiar luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale, după ce mai mulți bărbați au început o răfuială, pe fondul consumului de alcool.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Unul dintre protagoniștii conflictului, „Spartacus Idolu Fetelor”, așa cum s-a autointitulat pe Facebook tânărul care cerea insistent, prin intermediul rețelei de socializare, „să vină poliția”, lăudându-se că-i răstoarnă cu tot cu mașini, și-a cerut scuze, după o noapte petrecută în arest.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS) au intervenit duminică seara pentru aplanarea conflictului din sectorul 5, fiind folosit şi armamentul din dotare.

În timpul acestui conflict, un polițist a fost rănit, însă acum este în afara oricărui pericol.

Cu toate acestea, nicio persoană nu a fost rănită în urma folosirii armamentului, a anunţat Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au condus la audieri 37 de persoane și spun că scandalul a fost unul spontan, fiind declanşat pe fondul consumului de alcool.

„După răfuiala de aseară din cartierul Rahova din București, unul dintre protagoniștii conflictului a transmis polițiștilor un mesaj „emoționant””, a a anunțat, într-o postare, Sindicatul Europol pe pagina de socializare a organizației.

În postare, este atașat și mesajul prin care „Spartacus” își cere scuze: „Ami pare rau la domni politisti”, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de socializare.

Încă din timpul zilei, printr-o postare pe Facebook, un lider al comunității a anunțat că are gânduri mari în caz că vine poliția. ”Să moară Alesia dacă nu-i răstorn, dacă vine poliția”, se aude spunând bărbatul pe Facebook, care în locul numelui real folosește supranumele ”Spartacus Idolu Fetelor. ”Revoluție, revoluție”, adaugă el peste câteva secunde.

Clipul continuă cu o filmare de pe stradă (deși deplasările nejustificate sunt interzise), apoi din curtea unei locuințe. Clipul prezintă mai mulți bărbați și adolescenți, majoritatea bărbați, care strigă, printre altele: ”Să vină militarii”, ”Să vină Iohannis”, ”Să vină mascații”.

Nouă persoane au fost reţinute, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, poliţiştii au condus la audieri 37 de persoane.

Sursă foto: Facebook – Marian Godină

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei