Rămâi conectat

Politică Administrație

În Alba Iulia, peste 9.000 de contribuabili datori la bugetul local – vezi cum scapi de majorări

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Primăria propune scutiri la plata majorărilor de întârziere pentru sumele datorate bugetului local al Municipiului Alba Iulia de către persoanele fizice și persoanele juridice. Suma totală datorată de restanțierii la plata taxelor, impozitelor și amenzilor este de 28.701.247 de lei din care 1.227.467 de lei reprezintă majorări de întârziere.Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia din data de 26 februarie, ar putea fi scutiți de la plata creanţelor fiscale accesorii (majorări de întârziere) contribuabilii persoane fizice și juridice, care îndeplinesc cumulativ urmatoarele condiţii: au achitat până la data de 30.04.2013 toate obligaţiile fiscale principale scadente la data de 31.12.2012; au achitat integral până la data de 30.04.2013 sumele reprezentând amenzi exigibile, de orice fel, luate în debit de către Direcţia de Venituri până la 31.12.2012, cu excepţia celor contestate pentru care, potrivit legii, executarea actului prin care s-a aplicat amenda este suspendată.

În categoria creanţelor fiscale accesorii sunt cuprinse: majorările de întârziere datorate pentru neplata la termen a impozitelor și a taxelor cuvenite bugetului local al municipiului Alba Iulia, calculate până la data plăţii integrale a debitelor; majorările de întârziere stabilite prin acte de inspecţie fiscală încheiate de către inspectorii fiscali, pentru impozite și taxe datorate bugetului local al municipiului Alba Iulia, calculate până la data plăţii integrale a debitelor.

Pentru a beneficia de scutirea la plată, contribuabilii persoane fizice și juridice vor depune, până la data de 30.04.2013 inclusiv, o cerere de acordare a înlesnirilor la plată, la Direcţia de Venituri din subordinea Primăriei Alba Iulia Alba Iulia.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii locali măsura va intra în vigoare începând cu data de 1 martie 2013.

Potrivit reprezentanților Direcției de Venituri, creanţele fiscale totale datorate de către contribuabili, persoane fizice si juridice, la bugetul local al municipiului Alba Iulia la data de 31 decembrie 2012 sunt în cuantum de 28.701.247 de lei, din care suma de 21.329.520 de lei este datorata de către societățile comerciale împotriva cărora s-a deschis procedura insolvenței. Diferenţa de 7.657.558,57 de lei se compune din creanţe fiscale principale – 6.430.091 de lei și majorări de întârziere – 1.227.467 de lei.

În situații de criză economică, de măsuri de ajustare, capacitatea de plată a persoanelor fizice și juridice scade. Aplicarea scutirii de la plata creanţelor fiscale accesorii (majorări de întârziere) dacă persoanele fizice și juridice îndeplinesc anumite condiţii este de natură să determine stimularea încasării veniturilor la bugetul local. Este o măsură care poate aduce pe o anumită perioadă venit în plus la bugetul local, ceea ce determină achitarea arieratelor pe care le înregistrează municipiul Alba Iulia”, sunt de părere reprezentanții administrației locale.

La data de 31.12.2012 existau 9.078 de contribuabili cu restanțe la plata obligaţiilor fiscale la bugetul local al municipiului Alba Iulia, dintre care 7.916 persoane fizice și 1.162 persoane juridice.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea