Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba, incendiile au facut scrum aproape 80 de ha de vegetatie uscată şi padure

Bogdan Presecan

Publicat

în

Weekend fierbinte pentru personalul ISU Alba! Zeci de interventii ale pompierilor militari si ale echipajelor SMURD au fost inregistrate incepand de vineri in mai multe puncte din judet. Aproape 80 de hectare de vegetatie uscata si padure au fost mistuite de flacari. Incendiile au fost insa tinute sub control si ulterior eliminate prin interventia a zeci de pompieri, voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru situatii de urgenta, angajati ai ocoalelor silvice si localnici.

  1. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba a intervenit în data de 21.07.2012 împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Şugag, SVSU Săsciori, Ocolul Silvic privat Şugag şi Direcţia Silvică Alba pentru lichidarea unui incendiu de pădure de conifere (litieră şi coronament), pe raza comunei Şugag, zona Smida Mică.

Datorită condiţiilor atmosferice (secetă, vânt puternic), pentru limitarea propagării şi stingerea incendiului s-au deplasat la faţa locului 1 autocamion de intervenţie şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, au fost mobilizaţi 2 ofiţeri şi 26 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia şi Garda de Intervenţie Sebeş, 3 jandarmi, 10 voluntari şi 18 angajaţi ai ocoalelor silvice.

În dimineaţa zilei de 22.07.2012 spre locul incendiului s-au deplasat 2 ofiţeri şi 20 subofiţeri din cadrul I.S.U. Alba pentru a înlocui forţele de intervenţie care au acţionat pentru limitarea propagării, izolarea, lichidarea şi ulterior supravegherea zonei şi a focarelor existente.

Incendiul este izolat, fără posibilitate de extindere, în zona incendiată existând doar focare răzleţe, pentru a căror lichidare totală acţionează un număr de 22 pompieri militari şi 14 voluntari şi angajaţi ai ocolului silvic. Au fost afectate aproximativ 15 ha pădure de conifere (litieră şi coronament) şi aproximativ 10 ha vegetaţie uscată.

  1. Garda de Intervenţie Sebeş a intervenit în data de 21.07.2012, la 3 solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată pe raza municipiului Sebeş şi comuna Săliştea. Au ars aproximativ 2,8 ha vegetaţie uscată.

  2. Garda de intervenţie Blaj a intervenit în data de 21.07.2012, la 2 solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată pe raza municipiului Blaj. Au ars aproximativ 35 ha mirişte şi vegetaţie uscată.

  3. Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit în data de 21.07.2012, la 2 solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată pe raza municipiului Alba Iulia. Au ars aproximativ 1,3 ha vegetaţie uscată.

  4. Pichetul de Pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Lupşa au intervenit, începând cu ora 16.30, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi mărăciniş, pe raza loc. Lupşa. Au ars aproximativ 2 ha vegetaţie uscată şi mărăciniş.

  5. Garda de Intervenţie Sebeş şi I.J.J. Alba au intervenit, în data de 21.07.2012, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, 4 pompieri militari, un echipaj de jandarmi şi 5 cetăţeni pentru stingerea unui incendiu de litieră de pădure în satul Dobra, comuna Şugag, iar în data de 22.07.2012 I.S.U. Alba a deplasat în zonă o autospecială de lucru cu apă pentru stingerea focarelor rămase. Au ars aproximativ 15 ha litieră de pădure foioase.

  6. SVSU Ocoliş a intervenit în data de 21.07.2012, cu 20 de voluntari şi mijloace de primă intervenţie, la un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure pe raza comunei Ocoliş, zona Cheile Runcului. Au ars aproximativ 3 ha vegetaţie uscată şi litieră de pădure.

  7. În perioada menţionată echipajele de prim ajutor medical din cadrul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare aparţinând I.S.U. Alba au intervenit la un număr de 16 solicitări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea