Rămâi conectat

Ştirea zilei

În Alba, consilierii județeni și locali nu se grăbesc să îşi depună declaraţiile de avere

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta consiliul local alba iuliaConsilierii locali din Alba Iulia și cei județeni au uitat să respecte legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Pe site-urile celor două instituții ”bate vântul” la capitolul ”Declarații de avere și interese”, deși termenul de depunere este depășit cu aproape 20 de zile.

La Consiliul Local Alba Iulia, în afară de aleșii locali care și-au preluat mandatul în 2013 (înlocuindu-i pe cei care au demisionat), doar Vasile Crișan și Bogdan Medrea (ambii de la PSD) și-au amintit este obligatorie afișarea bunurilor și veniturilor obținute după un an de mandat, ba chiar s-au grăbit să respecte legea și și-au depus declarațiile de avere în 11 martie, respectiv 22 mai a.c. Nici la nivel de conducere a Primăriei Alba Iulia lucrurile nu stau mai bine. Este depusă o singură declarație de avere, cea a viceprimarului Dorin Șerdean.

De la domnul Vasile Crișan nu aflăm nimic nou (nici măcar ce indemnizație a încasat în primele 6 luni de mandat), deoarece nu avem cu ce să facem o comparație – declarația de la preluarea mandatului lipsind cu desăvârșire. Pentru Bogdan Medrea funcția obținută în alegerile locale nu a adus schimbări importante, averea sa nici nu a crescut nici nu a scăzut, aflăm în schimb că a încasat 2.695 de lei din indemnizație (adică aproximativ 450 de lei pe lună).

În schimb, pe viceprimarul Dorin Șerdean funcția publică obținută l-a băgat în datorii. Acesta a contractat în 2012 un credit de 50.000 de lei iar în perioada iulie – decembrie 2012 a câștigat din salariu 14.230 de lei, respectiv câte 2.371 de lei pe lună.

Pe site-ul Consiliului Județean Alba, nici măcar nu există o secțiune pregătită pentru respectivele declarații. A răspuns prompt la apel doar președintele CJ Ion Dumitrel care prin documentul semnat în data de 31.mai 2013 ne anunță că averea sa a rămas aceeași iar veniturile pe anul trecut au fost obținute numai din indemnizație, respectiv 50.311 lei.

Reamintim că, potrivit legii, declarațiile de avere și interese trebuiau depuse până la data de 15 iunie a.c.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea