Rămâi conectat

Politică Administrație

În acest weekend, Primăria Alba Iulia va preda oficial spațiile destinate UAR, din Palatul Principilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, se va întâlni în acest weekend cu președintele Uniunii Arhitecților din România – dr. arh. Viorica Curea și cu reprezentanți ai senatului UAR. Cu această ocazie, Primăria va preda oficial spațiile destinate Uniunii Arhitecților din România din interiorul Palatului Principilor.

Conform protocolului, UAR va amenaja Centrul de Cultură Arhitecturală Transilvania. Activitățile centrului sunt orientate cu precădere către organizarea de expoziții cu caracter permanent și periodic, dar cuprind și amenajarea unui muzeu de arhitectură transilvană. Centrul va deține și o sală de conferințe pentru evenimente organizate de UAR.

“Consider că e de bun augur acest demers prin care arhitecții vor avea la dispoziție un spațiu de manifestare într-un edificiu reprezentativ arhitectural. Poate, acest lucru anticipează prezența și altor ONG-uri având la bază profesii și oameni ce pot transforma pozitiv, chiar înainte de reabilitarea completă a palatului, spațiile cele mai accesibile. Sunt sigur că partea pe care ei (n.a. arhitecții) au “adoptat-o” se va dezvolta frumos, într-un mod opus perioadei în care această clădire extraordinară a fost dată uitării. Susținem prezența unor parteneri serioși în Palatul Principilor, care pot întregi dorința noastră de reabilitare a unui loc care a fost cândva emblema Transilvaniei”, a declarat Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea