În acest an, 34 de parohii din Alba Iulia solicită ajutor financiar de la Primărie – suma prevăzută în buget: 170.000 de lei

Proiectul de buget local pe 2014 este mai darnic cu ajutorul financiar ce va fi alocat bisericilor de pe raza municipiului Alba Iulia. Conform listei de finanțări acordate pentru diverse lucrări de întreținere a bisericilor, suma totală care va fi împărțită în mod egal pentru fiecare unitate de cult (care a depus o solicitare), este de 170.000 de lei.

Astfel, aacă proiectul de buget va fi aprobat de consilierii locali în ședința de marți, 4 februarie, 34 de unități de cult vor primi de la bugetul local câte 5.000 de lei (cu 2.100 de lei mai mult decât anul trecut).

ELIT

Iată lista parohiilor și bisericilor care au solicitat finanțare:

1. Sediul Protopopiatului Ortodox
2. Parohia Centru I
3. Parohia Centru II
4. Parohia Maieri I
5. Parohia Maieri II
6. Parohia Lipoveni
7. Parohia Ampoi
8. Parohia Sf. Antonie
9. Parohia Tolstoi
10. Parohia Cetate I
11. Parohia Cetate II
12. Parohia Sf. Ecaterina
13. Parohia Platoul Romanilor
14. Parohia Lumea Nouă
15. Parohia Sf. Ap. Petru și Pavel
16. Parohia Mihai Viteazul
17. Parohia Dealul Furcilor
18. Parohia Cartier Nou I
19. Parohia Cartier Nou II
20. Parohia Recea
21. Parohia Orizont
22. Parohia Întâmpinarea Domnului Alba
23. Parohia Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul
24. Parohia Schitul Sf. Lazăr
25. Biserica Greco-Catolică Centru II Alba Iulia
26. Biserica Greco-Catolică Bărăbanț
27. Biserica Sfântul Spirit Tolstoi
28. Biserica Romano-Catolică
28. Parohia Romano-Catolică Bărăbanț
29. Parohia Partoș
30. Parohia Bărăbanț
31. Parohia Micești
32. Parohia Pâclișa
33. Parohia Oarda de Jos
34. Parohia Oarda de Sus

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Victor Negrescu a solicitat Casei Istoriei Europene să includă în expozițiile sale autori și creatori români

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu a transmis o solicitare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 Comentarii

dolfi 31 ianuarie 2014 at 17:44

nu cumva sunt prea multe parohii???

avraam 31 ianuarie 2014 at 17:57

Raportat la numarul de credinciosi din mun Alba Iulia mai sunt necesare cca. 15-20 de parohii , respectiv 30-60 de popi pentru ca oficierea slujbelor sa se incadreze in parametri europeni.

prea fericitul 80,milioane salar 31 ianuarie 2014 at 20:48

sigur popilor ,nu sunteti multi … nici nu sunt destule cladiri ?!!!din stramosi in stramosi ati prostit acest popor . Ati trait ca trantorii pe seama nostra. V-am tinut in spate . Va platim salarii la 32,000 popi . Pt ce?
ce ar fi sa facem un exercitiu : 4 ore la munca ,sa vedeti cum se castiga banul !!!!
Apropo, ati auzit la TV , la Oaw Bizz foarte multi popi frecventeaza prostituatele, si apoi noi prostii le sarutam mana!!!! Becksssss!!!! Fatarnici ! Cu banii aceia , se putea face un AZIL . Sunt batrani in Romania care mor de foame pe strazi , si noi schimbam clopotnitele si bagam bani in salariile popilor ! RUSINE !!!!!!!!!!!

Gainar 1 februarie 2014 at 12:29

@avraam, minti cu nerusinare, ca un „bun popa”, si „beneficiezi”, de faptul ca in cele 10 porunci nu este inclusa minciuna! Ce norme europene? In Europa Occidentala ii „sarbatoare” cand se construieste o biserica! In Franta ii un popa la vreo 25 de sate, ca ii tara laica, in Spania in Alcala de Henares sunt vroe 15 biserici la 250.000 de locuitori, iar pe popi nu ii plateste statul! Ba inca mai sunt si biserici goale, scoase din uz, ai si un restaurant „La Cupula”, ce functioneaza intr-o veche biserica, si asta intr-o tara pur catolica, in tara „Regilor catolici si ai Inquiziciei”! Asa ca mai las-o escrocule cu „normele europene”!
Se dau bani la popi ca acest an ii an electoral, iar popa ii un agent electoral foarte eficient!

Ciornei Dan 31 ianuarie 2014 at 18:29

Raportat la utilitatea lor pentru societate nu cred că mai este nevoie de nici una…

popa vesel 1 februarie 2014 at 15:25

pai un popa bate 30 de lipitori de afise in orice ”parohie” ca eficienta

ion 31 ianuarie 2014 at 18:48

Nerusinarea nu are margini! Cate scoli si spitale si azile de batrani se fac in Alba? Nimeni nu primeste atatia bani ca biserica fara sa faca nimic! De ce nu se autofinanteaza? Cate impozite platesc la stat ? Nu stiu decat sa ceara bani .

Contribuabil ! 31 ianuarie 2014 at 20:37

Nicio Biserica Protestanta in aceasta cardasie politico-jegoasa.
Bravo lor! Sa stiti ca sunt singurii lideri religiosi din Romania care mai putem avea incredere. Ei nu stau cu mana intinsa ,majoritatea lucreaza 8 ore , nu sunt platiti de catre Stat , si sunt curati sufleteste. Poate ca mai sunt exceptii , dar fata de Biserica noastra ortodoxa sunt sfinti pe langa noi !!! !
Cred ca D-zeu ne ofera alternativa la cei care ar fi trebuit sa ne fie preoti dar au ajuns o pestera de talhari . O adunatura ,sau fabrica de facut bani pe spinarea prostilor care platesc impozite! Sa ne folosim de aceasta alternativa! De ce nu?

dolfi 31 ianuarie 2014 at 23:28

asa si, vreti statuie!? religia de orice fel e ca organu sexual: nu ti-l areti in public si nici nu-l bagi cu forta pe gat celorlalti.

ghita 1 februarie 2014 at 13:51

O scoala la 5 biserici pardon parohii, tara te vrea prost , un spital la 25 de parohii, tara vrea sa teduci in rai repede . AVEM NEVOIE DE SCOLI ,FABRICI , SPITALE , AZILE DE BATRANI NU DE POPI!
BASTA .

lopitau 1 februarie 2014 at 15:23

dar nici scolile la un loc cu spitalele si cu fabricile din oras, sat, comuna , judet nu pot influenta intentia de vot a prostimii cum o face popa

AB 1 februarie 2014 at 18:26

Dumnezeuleeeee, ce de parohii!!!!! Da gradinite cate sunt in Alba? In spitale paturile se tot reduc,medicamentele sa le cumpere bolnavul ca nu sunt bani la buget…….da pt biserici sunt? Rusine ticalosilor!!!!! De la „cap” se-mput toate.

avraam 1 februarie 2014 at 19:07

In economia de piata totul se vinde ,totul are un pret. Medicii vand sanatate, profesorii vand educatie, etc. popii vand iluzii. Vor rezista pe piata, se vor dezvolta , vor construi cei ce au cumparatori. Biserica are cumparatori de iluzii fara numar, asa ca domeniul trebuie dezvoltat sa faca fata cererii.
Preafericitul DANIEL este cel mai bun manager si aplica urmatoarele principii:
– nici un sat fara cel putin o biserica
– fiecare strada urbana sa aiba o biserica
– fiecare biserica sa aiba un sobor de cel putin 3 preoti
– toate spitalele sa aiba cel putin un preot
-toate unitatile militare sa aiba cel putin un preot
– toate scolile, gradinitele, caminele de batrani, in general toate institutiile statului sa fie ,, binecuvantate” permanent de preoti ….ETC
PREOT SA FII SI TRAIESTI CA-N RAI!!!!!!!!!!!!!!!

popa vesel 1 februarie 2014 at 21:51

asa este -fiecare institutie trebuie sa aiba un politruc si un popa- fiecare cu functia si rolul lui

avraam 2 februarie 2014 at 10:39

Popa veselu/
POLITICA SI RELIGIA SUNT FATETELE ACELEASI MONEDE!!!!!!!!!!!!!!
Crestinismul , de la inceputuri, a mers mana in mana cu politicul. Si-au spalat reciproc mainile si au purces la controlul mintilor.

stiati ca prea fericitul ia 80,milioane salar in mana? 3 februarie 2014 at 1:04

IATA CA DIN CAUZA POPILOR , OAMENII IL HULESC PE DUMNEZEU,SI IAU NUMELE DOMNULUI IN DESERT! GANDITI-VA CE RASPLATA O SA LUATI VOI POPILOR PT CA PROSTITI OAMENII??? VOI PAPATI PREA MULTI BANI DIN BUZUNARELE NOASTRE …
PAREREA MULTOR OAMENI ESTE CA POPII DIN ROMANIA TREBUIE CRESTINIZATI !
CRESTIN INSEAMNA – URMAS AL PRINCIPIILOR LASATE DE CHRISTOS! URMEAZA POPII PRINCIPIILE LUI CHRISTOS?
MAI REPEDE INTRA O CAMILA PRINTR-UN HORN DECAT POPII SA FIE URMASI AI LUI CHRISTOS ….ATUNCI DE CE SA-I URMEZ EU SI SA CRED CE ZIC EI ? MAI BINE ZIC ASA:
LASA-NE !!! LASA-NE!!!!

Adrian 3 februarie 2014 at 10:22

La afacerile pe care le fac parohiile ….asta mai lipsea — NU VOI MAI PLATI TAXE SI IMPOZITE LA STAT ! CLAR
de crese, gradinite, SCOLI spital camine de batrini pentru EI nu sunt bani de la primarie?

Comentariile sunt oprite