Ziarul Unirea

În această noapte se reiau lucrările la podul peste râul Mureș, de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș. Rutele alternative recomandate participanților la trafic

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

După ce, în ultimele săptămâni, în zona podului peste râul Mureș de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș de pe DN1, au fost executate lucrări de frezare și reasfaltare, din această seară sunt preconizate a începe lucrările pentru schimbarea rosturilor de dilatație, cele care dau mari bătăi de cap participanților la trafic și care sunt cauzatoare de blocaje aproape zilnice.

Muncitorii de la SC TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL și-au adus utlilajele pentru a începe șantierul pe podul peste râul Mureș, de la intrarea în Alba Iulia, dinspre Sebeș.

ELIT

De asemenea, constructorul a pregătit o tolă metalică de 20 mm care va proteja lucrările executate între timp, dar care va permite și desfășurarea traficului pe ambele sensuri, în timpul zilei, pentru a nu se crea blocaje în zonă.

Restricțiile în trafic se vor institui începând cu ora 20:00 a fiecărei seri, urmând a se încheia la 06:00, în următoarea zi. În funcție de condițiile de trafic, administratorul drumului, împreună cu executantul, poate lua decizia de a amâna momentul începerii lucrărilor, tocmai pentru a se evita, pe cât posibil, producerea unor ambuteiaje.

Autorizația pentru șantier este dată până în 21 septembrie, anul curent, muncitorii fiind prezenți pe pod atât în timpul săptămânii cât și în zilele de weekend. Pentru a se păstra o ordine și o fluență în trafic, pe timpul nopții, se va instala un sistem de semaforizare, care va permite trecerea alternativă a autovehiculelor pe banda care va mai rămâne deschisă. Toate aceste lucrări sunt efectuate cu autorizație de la IPJ Alba.

Pentru evitarea aglomerației care se preconizează a avea loc, se recomandă participanților la trafic folosirea rutelor alternative: Alba Iulia-Pâclișa-Vurpăr sau Alba Iulia-Drâmbar-Oarda.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat un contract în valoare de 522.800 de lei fără TVA cu singura firmă care s-a arătat interesată să execute lucrările de înlocuire a rosturilor de dilatație la podul pe DN1 peste râul Mureș, la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș.

Prin contractul încheiat, firma executantă – SC TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL trebuie să ofere 10 ani garanție pentru lucrare și se obligă să intervină de câte ori este solicitată pentru eventuale remedieri. Asta în condițiile în care numărul mașinilor care traversează zilnic județul Alba pe DN1 ajunge și la 50.000, între care o pondere foarte mare o au camioanele și mașinile grele.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Roco 22 august 2019 at 13:06

Poate se roaga cineva de pontonieri sa faca un pod de pontoane peste Mures asa cum a mai fost odata cind se lucra la pod. De fapt podul in cauza trebuia inlocuit de ani buni dar nimeni nu are curajul sa inceapa o lucrare de asemenea anvergura, chiar daca toti inteleg nevoia.

Comentariile sunt oprite