Rămâi conectat

Curier Județean

În 21 martie, de ”Ziua mondială a teatrului de animație”, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va fi în mijlocul copiilor din comuna Unirea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia sărbătorește pe data de 21 martie Ziua mondială a teatrului de animație. Bucuria acestei zile de sărbătoare vrem să o împărtășim cu cei mai buni prieteni ai noștri – copiii. Am gândit acest proiect ca fiind unul itinerant în județul Alba. Așadar, anul acesta am ales să sărbătorim această zi în mijlocul copiilor din comuna Unirea.

Teatrul de animație aduce bucurie, oferă educație și bineînțeles vine cu o poveste minunată, pe care o vom spune anul acesta copiilor din Unirea – povestea Prințesei Zulufina, regia Cristian Pepino, la Căminul Cultural din Unirea, începând cu ora 11.00.

În fiecare an, cu ocazia acestei zile importante, care sărbătorește marionetiștii din lumea întreagă, o personalitate din zona acestei arte transmite mesajul său la nivel internațional. Astăzi ne bucurăm de ceea ce spune Dadi D. Pudumjee, președinte al UNIMA și care se află la cel de-al treilea mandat. Domnia sa face parte din acei artiști și regizori care practică un spectacol de marionete modern și creativ.

„Această organizație și această formă de artă ne permite să promovăm valorile umane cele mai nobile, printre care pacea, înțelegerea mutuală între oameni, indiferent de opțiunea politică, de convingerile religioase, de diferențele culturale, totul în acord cu respectarea drepturilor umane fundamentale, așa cum sunt ele definite în Declarația Universală a Drepturilor Omului a Națiunilor Unite.” spune Dadi D. Pudumjee.

De ziua noastră le spunem La mulți ani ! tuturor colegilor din teatrele de animație din țară.

Cristina Smadea, secretar literar al Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea