Rămâi conectat

Politică Administrație

În 2014, sute de copii și tineri au beneficiat de tabere gratuite și au participat la competiții sportive finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului prin DJST Alba

Publicat

în

Adrian Păștină, directorul executiv al Direcției Județene de Sport și Tineret Alba, a prezentat, joi, o informare privind activitatea instituției din 2014. Potrivit acestuia, prin programele implementate la nivel local, sute de copii și tineri din județ au beneficiat de tabere gratuite și au participat la competiții sportive.

*Tabere pentru copiii si tinerii cu dizabilități:

30 de tineri din judeţul Alba, preşcolari, elevi sau studenţi cu handicap şi asistenţii lor personali au beneficiat de acest tip de tabere, special pentru ei organizate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, care a asigurat cazarea şi masa participanţilor, la mare, în Costineşti.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Tabere pentru copiii și tinerii instituţionalizaţi:

În luna august 2014, un număr de 138 copii aflaţi cu măsură de protecţie conform Legii nr. 272/2004, au beneficiat de tabere sociale, finanţate de către de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia de Sport şi Tineret Alba.

S-au organizat 2 serii de tabere la Centrul de agrement Roica – județul Alba şi o tabără la mare, la Costinești cu participarea a 50 de copii.

Costul total pentru cele 3 tabere a fost de 56.500 lei, Ministerul Tineretului şi Sportului suportând integral costurile de cazare, masă şi  transport.

Condiţionarea participării în tabără în funcţie de media generală şcolară obţinută de copii a fost un factor motivaţional pentru cei care au participat și în acest an.

*Tabere de odihnă:

În vacanţa de vară a anului 2014, la nivelul întregii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba, s-au organizat tabere de odihnă pentru un număr de aproximativ 600 de copii și tineri, realizând venituri proprii în unităţile subordonate, respectiv Centrul de agrement Arieșeni – 482 persoane; Centrul de agrement Roica – 48 persoane; Centrul de agrement Poiana Vadului – 70 persoane.

*Tabere tematice:

Numărul de participanți a fost de peste 500 de copii și tineri din ţară, respectiv judeţele Teleorman, Galaţi, Olt, Brăila, Alba, Tulcea, Constanţa, Timiş, Argeş şi Cluj, proiectul desfăşurându-se pe parcursul a 6 serii  de tabără în lunile iulie, august si  septembrie.

În cadrul acestora a fost asigurată educaţia nonformală a copiilor şi tinerilor în timpul vacanţelor, în centrele de agrement, facilitând accesul acestora la programe şi proiecte specializate pentru dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe complementare celor oferite în cadrul sistemului de învăţământ, în special educație și protecția mediului. Ministerul Tineretului  şi  Sportului  a finanţat aceste proiecte cu  suma de 52.290 lei, reprezentând cheltuieli de animaţie, materiale consumabile , etc.

Temele abordate în cadrul acestor tabere au fost: artă fotografică, speologie și orientare turistică. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a colaborat la realizarea  acestui  proiect cu  diferite ONG-uri din judeţ.

Experienţa organizatorilor a condus la ideea că sunt mult mai utile tabere cu tematică pentru tineri. Centrele de agrement ar trebui să nu mai ofere doar cazare şi masă ci să se specializeze pe tabere cu tematică pentru tineri, care să-i atragă spre noi oportunităţi de petrecere a timpului liber”, a precizat directorul DJST.

*Tabere  naţionale:

100 de tineri cu vârste între 10-35 ani din tara au participat la activităţile proiectului ”Tabăra naţională de speologie şi  fotografie”, ediţia a V-a   la centrul de agrement Arieşeni.

Proiectul a fost finanţat de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi  Tineret Alba, fiind în valoare totală de 48.000 lei.

*Programul de susţinere a acţiunilor de tineret – Concurs de proiecte pentru ONGT-uri şi proiecte proprii ale D.J.S.T. Alba

Suma totală Tineret : 31.000 lei

Suma alocată pentru Concursul local de proiecte pentru ong-uri- 5 proiecte aprobate in valoare totala de 14.600  lei, număr beneficiari direcți 410, indirecți 6.260.

Suma alocată pentru acțiuni proprii ale DJST Alba, compartimentul tineret, pentru 8 proiecte aprobate, în valoare totală de 46.400 lei; număr beneficiari direcți – 980, indirecți 3.500.

*Programul de susţinere a acţiunilor şi competiţiilor sportive

În calendarul sportiv aferent anului 2014 au fost incluse 74 de acţiuni şi competiţii sportive, cu un buget de 72.000 lei. Au fost finanţate pe ramuri din sport: handbal, baschet, volei, tenis, atletism, box, haltere, powerlifting, pescuit sportiv, dans sportiv, şah, judo, tenis de masă şi sportul pentru toţi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare