În 2014, CJ Alba va aloca peste 1,3 milioane de lei pentru sportul județean

sedinta CJ Alba SC Ariesul SATrei cluburi sportive din Alba și Asociația Județeană de Fotbal vor fi susținute cu bani de la bugetul județului și în anul 2014. Suma totală cu care vor fi finanțate este de 1.335.000 de lei și va fi supusă aprobării consilierilor județeni în ședința din 30 ianuarie 2014.

Potrivit rapoartelor de specialitate care însoțesc proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi, printr-un acord de asociere, Asociația Județeană de Fotbal Alba va primi suma de 300.000 de lei ce va fi utilizată pentru organizarea şi desfăşurarea competiţiilor, tur și retur în acest an, atât în campionatul Ligii a IV-a, cât şi în cel judeţean şi în competiţiile pentru copii şi juniori, a activităţilor comisiilor de lucru şi biroului executiv al AJF Alba şi pentru acordarea de premii echipelor clasate pe primele locuri şi jucătorilor remarcaţi (golgeter, trofeul fairplay etc.).

ELIT

Pentru Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj se va plăti cotizația anuală de 700.000 de lei. Activitatea sportivă a clubului va fi susținută în continuare având în vedere atât proiectul de dezvoltare a voleiului ca sport de interes judeţean, rezultatele obţinute în anul 2013 în lupta pentru promovarea în Divizia A a echipei de volei feminin senioare a clubului, cât şi încercarea de a obţine, în ediţia de campionat 2012-2013 o clasare pe locurile V-VIII în prima ligă de volei feminin din România.

Tot sub formă de cotizație va fi plătită suma de 35.000 de lei Asociației ”Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir”. Pentru 2014 asociaţia își propune ca obiective organizarea şi sprijinirea activităţii de tenis de câmp pe raza oraşului Cugir şi a judeţului Alba precum şi organizarea procesului de selecţie, formare, pregătire şi perfecţionare continuă a jucătorilor de tenis de câmp în concordanţă cu evoluţiile şi cerinţele impuse de performanţele de pe plan intern şi internaţional.

Pentru susținerea activităţii competiţionale în anul 2014 a Clubului Sportiv „Universitatea” Alba Iulia se propune alocarea unei subvenții de 300.000 lei. Obiectivul clubului pentru acest an este participarea la competiţiile naţionale şi internaţionale pe ramuri sportive, conform calendarului sportiv al federaţiilor de specialitate, dintre care sunt amintite: Campionatul Naţional de baschet Divizia A feminin, ”Campionatul Naţional Universitar”, Cupa Europei Centrale, iar ca obiectiv principal este accederea în primele doua formaţii din Cupa Europei Centrale precum și în primele 2 formaţii din ţară la sfârşitul campionatului (clasare care dă drept de participare într-o Cupă Europeană pentru al doilea sezon consecutiv).

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

hg@yahoo.com 27 ianuarie 2014 at 9:38

Care localitate nu si-ar dori sa aibe echipe sportive finantate de la CJ (Dumitrel) CU 7 MILIARDE ,CONDITIA ESTE SA AI PRIMAR PD!Mod democratic de impartire a banilor contribuabilordin judet!

Dorin 27 ianuarie 2014 at 13:15

De ce asa putini bani pentru Clubul sportiv Universitatea Alba Iulia ? ; adica pentru Blaj cca 130.000 euro , iar pentru Alba Iulia cca 70.000 euro !

Moata 28 ianuarie 2014 at 21:09

Dorine,din cate stim si la Blaj si la Alba sunt primari PDL.Deci nu asta face diferenta!Ambele echipe beneficiaza de sprijin financiar de la CJ Alba procentual cu primariile respective.Pur informativ!

Comentariile sunt oprite