Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În 2013, angajatorii pot obţine 5.500 de autorizaţii de muncă pentru lucrători străini

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul General pentru Imigrări va emite, în acest an, un număr de 5.500 de autorizaţii de muncă cetăţenilor străini care îndeplinesc condiţiile şi doresc să se încadreze în muncă în România.

Tipurile şi numărul de autorizaţii de muncă ce pot fi acordate străinilor sunt următoarele: autorizaţii de muncă pentru lucrătorii permanenţi – 3.000; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii detaşaţi – 900; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii înalt calificaţi – 800; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii sezonieri – 100; autorizaţii de muncă nominale – 100; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii stagiari – 200; autorizaţii de muncă pentru sportivi – 300; autorizaţii de muncă pentru lucrători transfrontalieri – 100.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În situaţia în care numărul cererilor pentru eliberarea de autorizaţii de muncă este mai mare decât numărul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin Hotărâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. În aceleaşi condiţii se procedează şi în cazul în care se constată, din dinamica eliberării autorizaţiilor de muncă, necesitatea unei redistribuiri a acestora, de la o categorie la alta”, precizează reprezentanții inspectoratului.

*Ce este și cum se obține autorizația de muncă pentru lucrători străini:

Autorizaţia de muncă este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România.

Solicitarea pentru eliberarea unei astfel de autorizaţii se adresează Inspectoratului General pentru Imigrări de către angajator, persoană fizică sau juridică.

În cursul anului 2012, până la sfârşitul lunii octombrie, Inspectoratul General pentru Imigrări a eliberat un număr de 2454, autorizaţii de muncă cetăţenilor străinilor. Din totalul numărului de autorizaţii emise, 1.488 au fost pentru lucrătorii permanenţi, 658 pentru lucrătorii detaşaţi, 94 înalt calificaţi, 190 sportive şi 1 lucrători transfrontalieri.

Cei mai mulţi lucrători provin din state precum Turcia (601), China (392), Serbia(164),Filipine (164) şi Sri Lanka (106).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea