Rămâi conectat

Ştirea zilei

Impozitele și taxele locale în Alba Iulia, CRESC din 2024: Proiectul, votat în Consiliul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Impozitele și taxele locale în Alba Iulia, CRESC din 2024: Proiectul, votat în Consiliul Local

În ședința de joi, 27 aprilie, consilierii locali ai Municipiului Alba Iulia au aprobat, în unanimitate, indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2024.

Pentru anul fiscal 2024 orice impozit sau orice taxă locală, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei sume în lei și care constituie venit la bugetul local al municipiului Alba Iulia se indexează cu rata inflației pe anul 2022, respectiv 13,8% aplicată la impozitele și taxele locale stabilite în anul fiscal 2023.

În hotărârea privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile în anul 2024, orice impozite sau orice taxe locale, care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei sume în lei și care constituie venit la bugetul local al municipiului Alba Iulia, vor fi calculate ținându-se cont de rata inflației pe anul 2022, respectiv 13,8% aplicată la impozitele și taxele locale stabilite în anul fiscal 2023.

Potrivit dispozițiilor din Codul fiscal, sumele prevăzute se indexează anual în funcție de rata de schimb a monedei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie a fiecărui an și publicată în Jurnalul Uniunii Europene și de nivelurile minime prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri.

Cursul de schimb a monedei euro și nivelurile minime, exprimate în euro, prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri se comunică pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea