Impozitarea pensiilor speciale este considerată o ”injustiție” de către Asociația Magistraților Pensionari

Impozitarea pensiilor speciale este considerată o ”injustiție” de către Asociația Magistraților Pensionari

Asociația Magistraților Pensionari arată, într-un comunicat, că este regretabil că reprezentații CSM și ai asociațiilor profesionale din sistemul de justiție nu au fost invitați la discuțiile din comisiile parlamentare. De asemenea, asociația atrage atenția că s-a încălcat regula elementară de respectat de către un parlament, cea a ierarhiei actelor normative, care interzice amendarea sau modificare unei legi organice printr-o lege ordinară. AMP cere autorităților să-i dea posibilitatea să-și exprime poziția, spunând că ceea ce s-a întâmplat la Senat este o „injustiție”.

COMUNICATUL integral al Asociației Magistraților Pensionari:

Ca urmare a rezultatului votului din Plenul Senatului din data de 19 septembrie 2019 privind inițiativa legislativă nr. 489/2019 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și care instituie un regim de taxare diferențiat aplicat categoriilor de pensii, incluzând și pensia de serviciu a judecătorilor și procurorilor, Colegiul Director al asociației, analizând conținutul inițiativei legislative așa cum a fost ea votată, consideră necesar a supune atenției autorităților cu atribuții în acest domeniu, dar și opiniei publice, în general, următoarele aspecte:

ELIT

1.Este regretabil modul în care se sfidează elementara regulă de a fi invitate la discuțiile comisiilor parlamentare, reprezentanții autorităților vizate de aceste modificări, în cazul nostru Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv ale asociațiilor profesionale din sistemul de justiție, respectiv al magistraților pensionari, inițiatorul proiectului de lege evitând, a doua oară, o înfruntare deschisă( promisă în public, dar încălcându-și promisiunea prin încercarea de adoptare a Ordonanței de Guvern având același obiect, fără o discuție prealabilă purtată la sediul CSM!);

2.Este regretabil modul în care se încalcă cea mai elementară regulă de respectat de către un parlament, cea a ierarhiei actelor normative, care interzic amendarea sau modificarea unei legi organice printr-o lege ordinară. În condițiile în care art. 82 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor-lege organică- instituie o regulă precisă în ce privește cuantumul pensiei de serviciu, stabilind o proporționalitate de 80% din indemnizația judecătorului și procurorului, orice modificare a acestui raport, prin micșorarea sumei cuvenite cu titlu de pensie, inclusiv prin taxarea ei cu un alt mod de impozitare, modifică acest cuantum fixat prin lege organică, respectiv raportul de 80% din indemnizație, ceea ce constituie o modificare implicită a acestui text de lege, care nu se poate realiza printr-o lege ordinară, așa cum a fost calificată inițiativa legislativă susprecizată, votată de către Senatul României.

3.Rugăm autoritățile și instituțiile vizate să ne acorde posibilitatea de a ne exprima poziția privind așa-zisa „ justiție socială ”, declamată ca scop al modificării propuse privind dispozițiile Codului fiscal, pentru a susține cu argumente și dovezi neîndoielnice, că această „ justiție ” este de fapt, o injustiție.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

4 Comentarii

Eu 20 septembrie 2019 at 2:05

Normal ca s-au suparat porocalele,pt.ca le taie din pensii,nesimtite oricum.

apoliticul 20 septembrie 2019 at 7:52

Pozitia voastra o cunostem.Trebuie sa costientizati ca traiti in Romania unde salariile sint mici.Voi nu ati produs nici o plusvaloare in timpul perioadei cind ati activat asa ca nu vad motivul pentru care trebuie sa aveti beneficii speciale.Statul nu mai are de unde sa va dea pentru simplu motiv ca nu ati produs nimic.

Gogu 20 septembrie 2019 at 11:29

Cat de nesimtit si cat tupeu poti sa ai sa afirmi ca reducerea cu 2-3000 de ron dintr-o pensie de cateva zeci de mi de ron este „injustitie”.In ce lume traiti gunoaielor….

Dan 20 septembrie 2019 at 14:29

Asemenea valoarea a pensiilor nu o întâlnești nici in tarile care au PIB-ul de 10-15 ori mai mare decat România. Ăsta este rezultatul adoptării unor legi speciale cu dedicație. O sa devenim in fiecare zi din ce in ce mai săraci .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...