Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

”Imperiul” Salprest se destramă, ”imperiul” Polaris se extinde

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se pare că ”epoca de glorie” în care Salprest le făcea pe toate în mare parte din județul Alba – de la deszăpezire și până la ecarisaj – începe să apună. După pierderile zdrobitoare suferite la licitațiile de anul trecut, de la Sebeș și Aiud și pierderea licenței de prestare a serviciului de salubrizare, cunoscuta societate primește acum o dublă lovitură, decisivă am putea spune, și pierde alte două licitații importante, în Ocna Mureș și Alba Iulia.

Este adevărat, contractul cu societatea care a câștigat licitațiile nu a fost încă semnat deoarece mai există perioada legală în care se pot face contestații, dar surse din administrațiile locale amintite spun că firma Polaris din Constanța trebuie să se se pregătească să-și facă puncte de lucru în Alba.

Chiar dacă Petru Constantinescu, patronul firmei Salprest, a refuzat să comenteze, spunând că se află în străinătate și nu știe ce se petrece în țară, informația potrivit căreia licitațiile au fost pierdute este confirmată prin faptul că firma a trimis către AJOFM Alba două notificări pentru concediere colectivă în care anunță va disponibiliza în această lună 96 de angajați din Ocna Mureș și 103 angajați din Alba Iulia.

*Cine este câștigătorul licitațiilor

Potrivit informațiilor din presa online, firma Polaris M Holding, aparţine familiei Martin, politicieni social democraţi din Constanţa, apropiaţi ai lui Radu Mazăre. Este printre deținătoarele trofeului de excelență din Topului Judeţean al firmelor din Constanța. Unul dintre acționari este deputatul PSD Eduard Stelian Martin (fiul fostului prefect al judeţului Constanţa, Gheorghe Martin), care potrivit declarației de avere a încasat anul trecut de la respectiva firmă 52.497 de lei în calitate de consilier și  1.827.249 de lei din din dividente şi restituiri. În firma Polaris, Martin este asociat cu unchiul său, miliardarul Dumitru Martin şi cu Monica Maria Latea.

Societatea se ocupă şi de salubrizarea oraşelor Arad, Tg. Jiu, Constanța, Mangalia, Eforie. Ultima licitație câștigată (în luna septembrie 2012), a fost cea de prestare a serviciilor de salubrizare la Serviciul de Informații Externe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea