Rămâi conectat

Economie

IMM-uri pentru femei-manager şi tineri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Instituţia Prefectului a anunţat că a fost aprobată procedura de implementare a programului naţional multianual pe perioada 2005 – 2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor-manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Programul urmăreşte, în principal, stimularea autoangajării şi creşterea numărului de femei-întreprinzător în cadrul comunităţilor de afaceri, îmbunătăţirea performanţelor economice ale întreprinderilor existente conduse de femei şi schimburi de experienţă între femei de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale.
Programul include acţiuni specifice „Săptămânii Europene a IMM-urilor”, care va avea loc în cursul lunii octombrie. Înregistrarea formularelor de participare se face on-line pe site-ul www. aippimm.ro. Beneficiază de prevederile programului femeile care au cetăţenie română şi care îndeplinesc la data depunerii formularelor de înscriere următoarele criterii de eligibilitate: au vârsta peste 18 ani, au cel puţin studii medii definitivate şi s-au înscris la activităţile prevăzute în program, pe baza formularelor de înscriere corespunzătoare. Pentru participarea la cursuri, în fiecare locaţie se alocă prioritar minimum 5 locuri femeilor care provin din mediul rural, medii sociale defavorizate şi minorităţi etnice.
De asemenea, Guvernul României a aprobat  normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri. Finanţarea în perioada 2010 – 2012 pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile pentru cel puţin 1.100 de microîntreprinderi se asigură din bugetul aprobat anual de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun a crescut cu 55% într-un singur an

Unirea Ziarul

Publicat

în

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun a crescut cu 55% într-un singur an Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma unor creşteri majore ale preţurilor la cacao şi carne de porc, conform celui mai recent indice al produselor de bază […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea