// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Imaginile rușinii în Munții Apuseni: Mii de sticle din plastic plutesc pe apele umflate ale râului Arieș

Creşterea debitului râului Arieş, din Munții Apuseni, din cauza precipitaţiilor şi topirii zăpezii de pe munte a dus la apariţia unor imagini apocaliptice, cu mari cantităţi de deşeuri din plastic ce sunt transportate în aval.

Situaţia se repetă în fiecare primăvară. Creşterea debitelor râului antrenează cantităţi uriaşe de peturi din plastic aruncate în timpul ierii de către cei care locuiesc în amonte. Cei mai mari poluatori sunt locuitorii comunelor amonte de barajul de la Mihoieşti, situat pe teritoriul oraşului Cîmpeni.

Este vorba despre localităţile turistice de pe cursul Arieşului Mare. Proprietarii de pensiuni aruncă sticlele din plastic la marginea râului, pentru a evita plata unor sume suplimentare la societatea care colectează gunoiul. În acest mod, zeci de tone de peturi ajung în apa râului şi sunt transportate spre Turda.

Barajul de la Mihoieşti acţionează, parţial, ca o barieră naturală, dar cantităţi mari de peturi trec de acumularea de apă şi sunt duse în aval. Autorităţile sunt neputincioase, în lipsa unei minime conştiinţe morale a poluatorilor. Ca în fiecare an, se aşteaptă scăderea debitului răului pentru a fi adunate peturile care rămân pe malul apei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Imaginile rușinii în Munții Apuseni: Mii de sticle din plastic plutesc pe apele umflate ale râului Arieș

  1. Albaiulian 19.03.2018 la 1:04

    Sa si faca rost de turisti de banii aia ca nu mai merge nimeni acolo.m as mira totusi sa fie asa mocani

  2. Costelis 19.03.2018 la 7:59

    De toată jena….pusi sa plătească extra in fiecare primăvară! !Sau pusi să le adune cu mâna! !!
    Poate asa le mai scad burțile! !