Rămâi conectat

Curier Județean

Imagini de la operațiunea de salvare de la Râpa Roșie folosite de Raed Arafat în „lupta” cu ministrul Sănătății: „SMURD intervine la cazurile de cod roşu şi eventual galben. Nu poţi compara mere cu pere”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Imagini de la operațiunea de salvare de la Râpa Roșie folosite de Raed Arafat în „lupta” cu ministrul Sănătății: „SMURD intervine la cazurile de cod roşu şi eventual galben. Nu poţi compara mere cu pere”

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, își continuă polemica pe care o are cu Alexandru Rafila în legătură cu serviciile SMURD, folosind imagini spectaculoase de la o operațiune de salvare a doi copii care au căzut în Râpa Roșie pentru a aduce noi argumente că această structură, de care s-a ocupat personal, trebuie să-și păstreze actualul statu quo și nu trebuie subordonată ministerului Sănătății.

Șeful DSU subliniază că echipa SMURD acționează atât de profesionist tocmai pentru că a beneficiat de trei ani de pregătire adecvată.

„Acest caz face parte din așa-pretinsele numai 9% din cazurile sistemului de urgență rezolvate de SMURD! Trei ani a durat pregătirea colegilor piloți și a echipelor medicale împreună și cu salvamontiștii ca să coboare cu troliul și să execute astfel de misiuni extrem de delicate. Trei ani și o implicare directă a Serviciului de Salvare Aeriană REGA din Elveția, printr-un proiect finanțat de Confederația Elvețiană”, spune Raed Arafat.

Secretarul de stat combate astfel o idee care ar fi fost vehiculată în comunicările oficiale ale Ministerului Sănătății, potrivit căreia serviciile SMURD au o pondere nesemnificativă, pentru că rezolvă doar 9 la sută din cazurile sistemului de urgență. Raed Arafat spune că dincolo de faptul că această cifră nu corespunde realității, raportarea este neadecvată, pentru că „se compară mere cu pere”.

„Și ne lasă de înțeles într-un comunicat al Ministerului Sănătății că SMURD este nesemnificativ, pentru că rezolva doar 9%. Lăsând la o parte că procentul este unul greșit și comparăția este făcută tendențios, chiar dacă am vorbi de 9%, fiecare viață contează”, subliniază șeful DSU. „SMURD nu intervine la codul verde, ci intervine la cazurile de cod roșu și eventual galben. Nu poți compara mere cu pere”, subliniază Raed Aradat.

El promite că o să vină cu date concrete despre activitatea sectorului de urgență și o să arate că „fiecare componentă din acest sector are importanța ei și nu poate fi înlocuită”.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea