Rămâi conectat

Ştirea zilei

Iluminat public modern și eficient în Cartierul Valea Frumoasei, Sebeș: Investiție de peste 1.5 milioane de lei

Publicat

în

Iluminat public modern și eficient în Cartierul Valea Frumoasei, Sebeș: Investiție de peste 1.5 milioane de lei

Primăria municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții: „Modernizare sistem de iluminat public în Cartierul Valea Frumoasei, str. Mihail Kogălniceanu, str. Mircea cel Mare, str. Sava Henţia şi extindere sistem de iluminat public pe str. Fântânele, din Municipiul Sebeş”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.536.267,20 lei, fără TVA.

Prin această investiție se dorește modernizarea sistemului de iluminat public la nivelul standardelor europene și naționale SR-EN13201/2015 în cartierul Valea Frumoasei,stradă Mihail Kogălniceanu, stradă Mircea cel Mare,stradă Sava Henția și extindere sistem de iluminat public pe stradă Fântânele.

Electrica Furnizare Discount

Modernizarea și extinderea instalațiilor de iluminat în vederea creșterii eficienței energetice prin:

 • Montarea de corpuri de iluminat cu aparate de iluminat cu surse eficiente energetic – tip LED, cu puteri cuprinse între 35 și 100 W,cu minim 140 lm/W și temperatura de culoare maxim 4000 K pentru evitarea poluării luminoase.
 • Înlocuirea tuturor brațelor de lampa și a colierelor,
 • Montarea de corpuri de iluminat noi pe străzile și stâlpii din zonele la care face referire prezentul proiect astfel încât să asigure iluminatul stradal conform normativelor în vigoare,
 • Montarea la intersecții de corpuri de iluminat suplimentare acolo unde este cazul,
 • Stabilirea programului de aprindere iluminat public în funcție de condițiile de trafic auto și pietonal ale municipiului,
 • Extinderea sistemului de iluminat public acolo unde este cazul,
 • Montarea de stâlpi cu panouri fotovoltaice în zonele care permit acest lucru;
 • Implementarea sistemului de telemanagement la nivelul întregului sistem de iluminat din proiect cu posibilitatea dezvoltării lui la întreg municipiul.

Soluția de realizare

 • Demontarea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrică,lămpi stradale cu vapori de sodiu, existente în număr de 118 de bucăți;
 • Demontarea corpurilor de iluminat de pe 19 stâlpi din beton din cartierul Valea Frumoasei;
 • Montarea corpuri de iluminat LED cu eficientă energetică ridicată,durata mare de viață(ex> 100.000 ore de funcționare) și care permit reglarea fluxului luminos prin sistem de telegestiune:
 •  se vor monta 235 lămpi stradale LED dimabile, din care 135 lămpi de 100 W, 71 lămpi de 60 W cu minim 140 lm/W, 26 lămpi de 35 W cu minim 140 lm/W;
 • Montarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie care vor înmagazina energia captată în acumulatori, sistemul de iluminat public urmând a consumă energia colectată ziua pe timpul nopții:
 • se vor monta 3 stâlpi metalici prevăzuți cu cîte două panouri fotovoltaice de 300 W și acumulatori pentru înmagazinarea energiei, echipați cu lampa de 60 W;
 • Montarea a 71 stâlpi metalici din care 11 extindere pe stradă Fântânele, 24 în cartier Valea Frumoasei zona blocuri, iar 36 stradă Mihail Kogălniceanu, pentru obținerea uniformității luminoase conform anexei atașate și 5005 metri linie electrică subterană iluminat( LES);

Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în vederea creșterii eficienței energetice constă în adoptarea de soluții practice și economice care să ducă la consumuri energetice reduse, costuri minime de întreținere și instalare, realizarea unui climat luminos confortabil, cu un consum minim de energie, cu utilizarea cât mai intensă de surse și corpuri de iluminat performanțe și fiabile și cu o investiție minimă.

Publicitate

Ştirea zilei

Cum a fost bătut un bărbat din Alba de către două femei în scara unui bloc: Ce pedeapsă au primit „amazoanele”

Publicat

în

Cum a fost bătut un bărbat din Alba de către două femei în scara unui bloc: Ce pedeapsă au primit „amazoanele”

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut sentința dată de Judecătoria Alba Iulia în cazul celor două femei care au agresat un bărbat din orașul Cugir în scara unui bloc din localitate.

La data de 05 septembrie 2017, în jurul orei 13.30, persoana vătămată B.B. I., în timp ce se afla în scara blocului în care locuiește din Cugir, a fost lovit cu pumnii și palmele la nivelul corpului de către inculpata C. C.C., în timp ce inculpata A. A., de față la eveniment, o încuraja pe inculpata C. C. C. să o lovească pe persoana vătămată, urmare a unui conflict avut cu inculpatele, vecinele sale, care urlau și îi adresau expresii jignitoare, a solicitat prin apel la SNUAU 112 prezența unui echipaj de poliție.

La fața locului s-au deplasat doi agenți din cadrul Poliției orașului Cugir, care au fost întâmpinați de către persoana vătămată, acesta explicându-le motivul pentru care a solicitat prezența lor. După ce au discutat și cu inculpatele și au aplanat conflictul, cei doi polițiști s-au îndreptat spre autospeciala parcată în fața blocului.

Electrica Furnizare Discount

În continuare, după discuția purtată cu polițiștii, persoana vătămată a intrat în scara blocului, moment în care inculpatele l-au așteptat și s-au năpustit asupra sa. Astfel, în timp ce inculpata A. A. o încuraja pe inculpata C. C.C. să îl lovească, să îl omoare, aceasta din urmă îi aplica lovituri cu pumnii și palmele la nivelul corpului și îl strângea de gât, trăgându-l totodată de tricou.

În timp ce era lovită, persoana vătămată a încercat să se apere, împingându-le și ținându-le cu mâinile la distanță pe cele două inculpate, iar urmare acestui fapt, inculpatei C. C. C. i-au fost cauzat leziuni traumatice la nivelul feței, care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale.

La individualizarea judiciară a pedepsei aplicate inculpatelor, s-a ținut seama și de consecințele faptei constând în leziunile traumatice care nu au fost evaluate printr-un număr de zile de îngrijiri medicale.

Astfel inculpata C. C. C. a fost condamnată la plata unei amenzi în valoare de 1.800 lei, iar Inculpata A. A. la plata unei amenzi în valoare de 1.400 lei.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Există speranță în umanitate: Un pompier de la ISU Alba, alături de oameni inimoși, a fost Moș Nicolae pentru o femeie de 90 de ani

Publicat

în

Există speranță în umanitate: Un pompier de la ISU Alba, alături de oameni inimoși, a fost Moș Nicolae pentru o femeie de 90 de ani

Alin Purda, un pompier din Apuseni, alături de alți oameni inimoși, români și germani, ne arată că umanitatea încă exista.

Luni, de Moș Nicolae, alaturi de cei de la 4×4 Karpatenhilfe au adus bucuria pe fața unei femei bătrânici, de 90 ani, ducându-i o sobă nouă pentru a se putea încălzi în sezonul rece.

Soba a fost montată și instalată în locul celei vechi care nu mai putea fi utilizată, existând riscul să se producă un incendiu.

Electrica Furnizare Discount

„Tot acești oameni minunați am văzut că au dus și alimente și alte lucruri necesare la bătrânii amărâți din satele izolate și au demonstrat că înca mai există omenie și speranta între noi!!”, ne-a povestit un cititor al ziarulunirea.ro.

Alin nu este la prima „ispravă” de acest gen, în februarie fiind felicitat de către colegii săi în mod public, pentru sufletul mare de care a dat dovada, în ajutorul oferit unei mamei singure cu trei copii, cu o situație financiară precară.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Activități de verificare la Inspectoratul de Jandarmi Alba în cazul albaiulianului „bătut ca la carte” la el acasă, în miezul nopții

Publicat

în

Activități de verificare la Inspectoratul de Jandarmi Alba în cazul albaiulianului „bătut ca la carte” la el acasă, în miezul nopții

Un bărbat din Alba Iulia aduce acuzații grave unui polițist din cadrul IPJ Alba și susține că ar fi fost agresat fizic de angajatul statului după ce acesta a „intrat peste el în casă”, în miezul nopții de 6 decembrie a anului curent, în jurul orei 02:00. În cadrul echipajului mixt ce s-a deplasat la fața locului, ca urmare a unui apel la 112, a fost prezent și un jandarm.

Citește și: ACUZAȚII GRAVE aduse unui polițist din ALBA IULIA: „A intrat peste mine în casă și m-a bătut ca la carte”

Ca urmare a apariției în spațiul public și totodată a unei solicitări din partea ZiarulUnirea.ro, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției transmite:

dariusandrei.ro

Electrica Furnizare Discount

„În urma solicitării dumneavoastră, vă informăm că la nivelul conducerii Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, s-au desfășurat activități de verificare a modului de executare a misiunii din cadrul echipajului mixt de menținere, din care reiese faptul că, jandarmul și-a desfășurat activitatea conform prevederilor legale.”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

Astfel instituția Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba i-a solicitat jandarmului, care a făcut parte din echiajul mixt, ce s-a prezentat, ca urmare a unui apel la 112, la domiciliul presupusei victime a unei agresiuni fizice,  clarificări suplimentare cu privire la raportul pe care acesta l-a întocmit ca urmare a activității intreprinse în noaptea de 5 spre 6 decembrie a anului curent.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare