Ieşeanul Marius Chelaru, de la Metalurgistul Cugir, la lotul naţional Under 19
La timpul potrivit v-am informat despre cei trei jucători din Alba, Suciu (AFC Unirea 1924 Alba Iulia), Chelaru (Metalurgistul Cugir) şi Cornea (Performanţa Ighiu), prezenţi în această perioadă la echipa naţională a României Under 19, ce bifează un cantonament centralizat în „Insula Afroditei”.
În cele ce urmează, ne aplecăm asupra ieşeanului Marisu Chelaru, văzut prin prisma presei din Iaşi.
„Deşi a fost trimis să joace în acest sezon în Liga a III-a, mijlocaşul central Marius Chelaru, care în martie va împlini 19 ani, nu s-a descurajat, ci a încercat să valorifice la maximum minutele petrecute pe teren. Cât de bine le-a valorificat poate sta mărturie şi faptul că n-a ieşit deloc din vizorul selecţionerului Andrei Spier, precum şi câteva date statistice din perioada petrecută până acum la clubul la care a fost împrumutat.
Conducerea formaţiei ieşene a hotărât să-l împrumute în vara trecută pe Marius Chelaru la Metalurgistul Cugir, formaţie din Seria a IV-a a Ligii a III-a, pentru a-i acorda posibilitatea să joace cât mai mult la echipa clasată acum pe locul 2, la trei puncte de lider. O contribuţie la această clasare şi-a adus şi Chelaru, titular în toate meciurile echipei sale, cu o singură excepţie în campionat, când a fost plecat la o acţiune a lotului naţional. În 80% din jocurile susţinute a rămas pe teren 90 de minute. A înscris şi patru goluri, trei în primele două etape şi unul în ultima rundă a anului trecut, dar a oferit şi patru pase de gol, el fiind un închizător care participă cu mult succes şi în faza ofensivă. „Ca orice mijlocaş central mă achit de faza defensivă, dar sunt obişnuit să avansez destul de mult. Au fost meciuri când am urcat mai sus a doua repriză, în spatele vârfului”, a declarat Chelaru, el find folosit şi de selecţionerul Spier tot pe post de închizător. „La juniori am jucat mulţi ani în sistemul 4-3-3 ca mijlocaş ofensiv. Sunt obişnuit cu mai multe posturi, am evoluat chiar şi mijlocaş de bandă când a fost nevoie. La lot am jucat şi stoper când s-au accidentat doi fundaşi”, a adăugat Marius, el participând de anul trecut la opt din cele zece acţiuni ale lotului naţional cu care acum se pregăteşte în Cipru.
Chelaru s-a bucurat de atenţia celor de la CSMS Iaşi de când avea 15 ani, atunci el mergând în cantonament cu echipa mare la Chişinău, antrenor fiind Costel Enache. Fostul junior al antrenorului Dănuţ Munteanu a fost în cantonament în Antalya şi cu Marius Lăcătuş, iar sub comanda lui Nicolo Napoli a lucrat şi iarna trecută, tot în Antalya, dar şi în vară, tot în Turcia, el înscriind şi un gol într-un meci amical. „Are şut puternic, precis. Este un stângaci cu tehnică bună, un copil foarte talentat. Trebuie să-şi îmbunătăţească jocul de cap pentru a se impune şi la nivelul seniorilor”, şi-a caracterizat Dănuţ Munteanu în câteva cuvinte fostul elev.
Dragoş GAŞPAR, Ziarul Evenimentul
„Metalurgistul Cugir a lansat mereu jucători in fotbalul mare. Doar in ultimii 3 ani, de cand Metalurgistul a renăscut, de la poalele Draganei au plecat jucători spre Liga 1,2, în străinătate ( Gugu, Liga 2 Franta ) sau chiar au debutat la naționalele de juniori a Romaniei ( Iulian Cristea si acum Marius Chelaru ) și asta nu pentru că am deține o rețetă secretă însă la Cugir jucătorii au găsit liniștea și plăcerea de a juca fotbal, aici sunt respectați, nu sunt mințiți și au toate condițiile pentru a face performanță ! Iată un articol frumos despre unul dintre metalurgiștii noștri„, menţionează clubul de sub Drăgana, într-un masaj postat pe reţelele de socializare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată
CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 1-1 (0-1) | „Alb-negrii”, remiză rușinoasă cu penultima clasată CSM Unirea Alba Iulia a remizat rușinos cu Avântul Reghin, penultima clasată, scor 1-1 (0-1), pe „Cetate”, o mare surpriză în Seria 7, egal între echipe aflate la poli opuși ai ierarhiei. O mare dezamăgire pentru gruparea din Cetatea […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan