Rămâi conectat

Actualitate

ICCJ: Rudele șoferilor vinovați de producerea accidentelor pot primi despăgubiri de la asiguratorii RCA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), în urma judecării unui recurs în interesul legii formulat de Curtea de Apel Alba Iulia, a stabilit ca rudele sau persoanele aflate in intretinerea soferilor vinovati pot primi despagubiri de la asiguratorul RCA doar daca sunt victime directe ale accidentului rutier si au suferit vatamari corporale ca urmare a producerii evenimentului.

 

iccj„Inalta Curte de Casatie si Justitie admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Alba-Iulia. Stabileste ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 50 alin. 3 din Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, dreptul la despagubiri recunoscut sotului (sotiei) sau persoanelor care se afla in intretinerea proprietarului ori conducatorului vehiculului asigurat, raspunzator de producerea accidentului priveste doar vatamarile lor corporale, ca victime directe ale evenimentului rutier”, se arata in hotarare.

 

Dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial, decizia ICCJ va deveni obligatorie pentru toate instantele din Romania. (TB)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade Meteorologii ANM au emis marți, 18 iunie 2024, o atenționare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă pentru ziua de miercuri, 19 iunie, în Alba și alte zone din țară. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea