Rămâi conectat

Ştirea zilei

ÎCCJ: Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, NU este incompatibil – A câștigat procesul cu ANI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat câștig de cauză primarului din Arieșeni, Marin Jurj, în procesul cu Agenția Națională de Integritate care l-a declarat incompatibil, în anul 2013.

judecator-justitieConform soluției pe scurt, publicată pe portalul instanței: ”Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr.94 din 9 aprilie 2014 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta la plata sumei de 2.750 lei, reprezentând cheltuieli de judecată către intimatul-reclamant Jurj Vasile Marin, constând în cheltuieli de deplasare, cazare şi onorariu redus cuvenit apărătorilor aleşi”.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul primarului Vasile Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, în legătură cu care a stabilit că a exercitat simultan mai multe funcții, contrar prevederilor legale.

”Jurj Vasile – Marin se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al Comunei Arieșeni, Jud. Alba, și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, Jud. Alba, în cadrul S.C. Salubritate Apuseni S.R.L”, s-a precizat într-un comunicat de presă emis în luna septembrie 2013, de ANI.

Potrivit sursei citate, primarul Jurj Vasile Marin ”nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Primarul comunei Arieșeni a contestat în instanță decizia ANI și a câștigat procesul, soluția definitivă fiind pronunțată de ÎCCJ la data de 17 februarie 2016. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea