Rămâi conectat

Politică Administrație

ICCJ a dispus rejudecarea procesului dintre APIA și Curtea de Conturi. Veste bună pentru cei 560 de fermieri din Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cei 560 de beneficiari de subvenții ilegale de la APIA din Alba nu vor fi obligați să restituie banii și nici nu vor fi anchetați penal pentru fraudarea fondurilor europene. Cel puțin deocamdată, pentru că  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea procesului dintre Centrul Judeţean APIA Alba şi Curtea de Conturi, oferindu-le crescătorilor de ovine și bovine vizați, timp să-și dovedească buna credință la momentul completării declarațiilor pe propria răspundere privind datoriile la bugetul de stat și/sau local, declarații care i-a adus în această situație.

Procesul va fi rejudecat la Tribunalul Alba.

Anunțul a fost făcut de Florin Roman, vicepreședintele Consiliului județean Alba, cel care a făcut primul public situația „explozivă” a celor aproape 600 de fermieri din județul nostru.

“Am o veste foarte buna si pentru fermierii din Alba cărora li se imputa sume necuvenite la subvenții. Adică celor 560 de fermieri, cărora li de impută peste 62 de miliarde de lei vechi. La Înalta Curte de Casatie si Justiție, APIA Alba a avut câștig de cauza:  „admite recursul declarat de APIA Alba…si trimite spre competenta solutionare Tribunalului Alba”. Așadar, procesul se reia de la început” a declarat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea