ÎCCJ a admis în principiu cererile de recurs în casație formulate de Ioan Tarnu și Liviu Schiau împotriva deciziei de condamnare din ”Dosarul utilajelor agrcole furate din UE”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cererile de recurs în casație formulate de Ioan Tarnu și Liviu Schiau împotriva deciziei de condamnare din ”Dosarul utilajelor agrcole furate din UE” au fost admise în principiu de ÎCCJ. Cauza a fost trimisă spre judecare iar primul termen a fost fixat la data de 19 ianuarie 2017.

judecator-justitie”În baza art. 440 alin. 4 C.pr.pen., admite în principiu cererile de recurs în casaţie formulate de inculpații Condor Mircea Gheorghe, Tarnu Ioan și Schiau Liviu împotriva deciziei penale nr. 114/A din 24 martie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Secția penală. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie, completului C4. Fixează termen de judecată în şedinţă publică la data de 19 ianuarie 2017, pentru când vor fi citaţi recurenții inculpați Condor Mircea Gheorghe, Tarnu Ioan și Schiau Liviu, partea civilă Pietro de Stefani şi persoana vătămată Cornelis Wilhelmus Martinius von Ken. Se va desemna apărător din oficiu pentru recurenții inculpați Condor Mircea Gheorghe, Tarnu Ioan și Schiau Liviu. Onorariul traducătorilor de limba italiana și olandeză se va plăti din fondul Înaltei Curți de Casa?ie și Justiție. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței

USR - Alegeri parlamentare 2020

Reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat în data de 24 martie 2016, sentinţa definitivă în ”Dosarul utilajelor agrcole furate din UE”. Între cele 32 de persoane trimise în judecată s-au aflat și Ioan Tarnu, fostul director al SRI Alba, și Liviu Schiau, fost ofițer BCCO Alba Iulia. Cei doi au fost condamnați la 3, respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce în anul 2014, Curtea de Apel Alba Iulia i-a achitat, pe motiv că ”faptele imputate de procurori – constituirea unui grup infracțional organizat și favorizarea infractorului – nu există”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Fostul şef al SRI Alba, locotenent-colonel Ioan Tarnu şi subcomisarul de la BCCOA Alba, Liviu Schiau, acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional şi favorizarea infractorului, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Hunedoara în anul 2011. „În sarcina inculpaţilor Tarnu Ioan şi Schiau Liviu se reţine că, în virtutea funcţiilor deţinute, au acordat sprijin infracţional inculpatului Stanciu Mircea şi l-au informat cu privire la momentul efectuării unor activităţi procedurale şi procesuale în cauză, activitatea lor fiind de natură să îngreuneze cercetările ce se efectuau în dosarul penal instrumentat de către procurorii DIICOT”, s-a precizat la data respectivă, într-un comunicat de presă. Ca urmare a acestor evenimente, Ioan Tarnu a fost suspendat din funcţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

recul 21 noiembrie 2016 at 10:48

Se vede”fortarea” DNA….in cazul lui Tarnu si Scheau.Deci,fapta nu exista!Cine raspunde de suferinta celor doi,care vor castiga la CEDO,ca si atatia altii,care nu au avut un proces drept si echitabil???Domnilor!!!pe cand raspunderea magistratilor ???60% din cei de la ICCJ sunt fosti procurori,oare de ce?Avelo sungalo!!!

bobi 21 noiembrie 2016 at 14:52

Bravo LS!!! sa va ajute D-zeu si nu uita: „Nihil Sine Deo”.

menestrel 22 noiembrie 2016 at 9:21

Sa speram ca noul legislativ va dezbate si vota mult asteptata lege a raspunderii magistratilor.Vae Victis!!!

ALIBABA 23 noiembrie 2016 at 7:29

Niciodata,ar fugi toti magistratii in avocatura!!!bineanteles daca iau examenele de primire in profesie.

Comentariile sunt oprite